GÜNDEM

EYT'lilere Ek Ödeme Yapılacak! EYT'li Emekliler Maaşlarına Zam Alıyor!

EYT'liler zam almak için kolları sıvadı. Milyonlarca emekli, daha ilk maaşlarından itibaren zamlı ödemelerini alacak. Peki EYT'lilere ek olarak yüzde kaç zam uygulanacak? İşte 2.3 milyon emekli adayının beklediği o maaş artışı...

EYT'lilere Ek Ödeme Yapılacak! EYT'li Emekliler Maaşlarına Zam Alıyor!

Yeni açıklamam 2022 yılı GSYH büyüme oranı ile birlikte EYT'den emekli olacakları ek zam heyecanı sardı. Ocak ayında yapılan %30'luk zammın yanı sıra ek olarak emeklilere zamlı ödeme gerçekleştirilecek. Bu detayla beraber EYT'liler ne kadar ödeme alacak? Ortalama emekli maaşının kaç TL olacağı konuşuluyor. Dolayısıyla uzun zamandır beklemekte olan emekli adayları, en kısa sürede maaşlarına kavuşmak için gün sayıyor.

Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

Mart ayında başvurusunu yapmış olan EYT'liler, Nisan ayında ilk maaşlarını alabilecek. Bu sayede emekli maaşları hesaplarına ilk kez geçmiş olacak. Öte yandan promosyon için bankalara da başvuruda bulunabilirsiniz. Bu sayede ek ödemeniz hesabınıza yatırılacaktır.

EYT Zammı Kaç TL Oldu?

EYT zammı konusunda 2022 yılı GSYH büyüme oranına dikkat çekildi. Yıllık 5,6'lık büyüme ile birlikte %30'u alınarak yeni zamma yansıtılacak. Bu da %1,68'lik artışa tekabül ediyor. EYT'liler için zam konusu gündeme geldiğinde hesaplara yansıyacak yüzdelik bu kadar. Pek çok EYT'linin emeklilik başvurusu için harekete geçtiği de gelen bilgiler arasında.

EYT'liler Kaç TL Maaş Alacak?

EYT'lilerin alacağı maaş ortalaması hesaplandı. 5 bin 811 lira ile 12 bin 389 lira aralığında maaş alacak EYT'liler, ortalama alındığında ise yaklaşık 8700 TL maaş ödemesi hesaplarına yatırılacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar