GÜNDEM

EYT'liler Ne Zaman Emekli Olacak? Milyonlarca Emekli Adayının Beklediği Karar Çıktı mı?

EYT'lilerin hangi tarihte emekli olacağı hala belirsizliğini koruyor. Peki hükümetten nasıl bir açıklama geldi? EYT'de sigorta primi, sigorta başlangıç tarihi ve yaş şartlarının büyük öneme sahip olduğunu görüyoruz. Emeklilerin ilk maaşını ne zaman alacağı konusunda yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

EYT'liler Ne Zaman Emekli Olacak? Milyonlarca Emekli Adayının Beklediği Karar Çıktı mı?

Milyonlarca emekli adayı, son zamanlarda EYT yasasının ne zaman Meclis'ten geçeceğini merak ediyor. Bu doğrultuda yapılan paylaşımlar ve çeşitli hamleler ise gündemdeki yerini almakta. Hükümet kanadından gelen açıklamalar, emekli olma ihtimali olan vatandaşları da yakından ilgilendirmekte. Peki EYT düzenlemesinde sona gelindi mi? İşte detaylarıyla birlikte emeklilikteki son dakika gelişmeleri...

EYT Başvuruları Yakında Açılıyor!

EYT için başvuruların henüz başlamadığı ancak Meclis'te yasalaşması halinde başvuruların açılacağı vurgulanıyor. e-Devlet üzerinden süre sınırı olmaksızın başvuruda bulunulabilecek. Esasında vatandaşların en çok beklediği şey, başvuruların açılması. Eğer Şubat ayında bu düzenleem Meclis'ten geçerse Mart ayında ilk maaşlar yatırılabilir. Dolayısıyla bu ayın kritik olduğu belirtiliyor. Eğer bu ay geçer ise maaş ödemeleri bir sonraki aya aksayabilir.

İlk Etapta 2 Milyon Emekli Bekleniyor

Hali hazırda EYT'den emekli olacakların sayısı her geçen gün artmakta. Önümüzdeki aydan itibaren 2,5 milyona yaklaşacağı gelen bilgiler arasında. Şimdi bile 2 milyondan fazla EYT'linin, düzenleme Meclis'ten geçtiği takdirde emekil olabileceğine vurgu yapılıyor. Emeklilikte başka hangi detaylar ön plana çıkacak bunu zamanla göreceğiz. Yaş şartı ve emeklilikte sigorta giriş tarihi gibi önemli detaylar daha fazla gözler önüne serilmekte.

Hükümetten Açıklama Gelmişti

EYT'deki şartlara ithafen açıklamada bulunan Ak Parti Grup Bakanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaptığı açıklamada EYT'lilerdeki yaş, prim ve çalışma süresi şartlarına değinmişti. Bu doğrultuda konuşan Akbaşoğlu:
"Prim gün sayısı, çalışma süresi ve yaş şartından iki şartı yerine getirenler yani prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran istinasız herkes emekli olmaya hak kazanacak. Yaptığımız düzenlemenin özü bu. Başka bir şart ilave etmek asla söz konusu değil. Bunu kim söylüyorsa bu düzenlemeye, düzenleme sahiplerine iftira atıyor demektir. Herkes müfteri olmaktan uzak olmalı. 'Siz bu teklifle yeni mağduriyetler oluşturuyorsunuz' demek iftiradır, kamuoyunu yanıltmaya dönük bir dezenformasyondur." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar