GÜNDEM

EYT Meclis'ten Hangi Tarihten Geçecek? Milletvekilinden Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Müjdeli Haber!

EYT'lileri yakından ilgilendiren Meclis düzenlemesinde bizleri neler bekliyor? TBMM'den geçmesi beklenen düzenleme için Milletvekili'nin tarih vermesi dikkat çekti. Emeklilik hayali kuranları yakından ilgilendiren gelişmeyle ilgili son dakika detayları paylaşıldı.

EYT Meclis'ten Hangi Tarihten Geçecek? Milletvekilinden Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Müjdeli Haber!

EYT düzenlemesi, bir süredir Meclis'ten geçmek üzere bekliyor. Öte yandan Bakanlıklardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar yönetimde her kademenin bu konuya bir şekilde değindiğini görüyoruz. Peki ya çalışmalar ne zaman noktalanacak? Milyonlarca emekli adayının ne zaman emekli olacağı yönündeki soru yanıt bulmak üzere.

EYT İçin Milletvekilinden Açıklama Gelmişti

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin en genç 8 Şubat 2023 tarihinde yasalaşmasını beklediğini ifade etmişti. Dolayısıyla bu açıklamadan sonra gözler kendisine çevrildi. 8 Şubat'ı geçmiş olmamıza rağmen EYT için somut bir adım gündeme gelmiş değil.

Depremlerden Sonra Ara Verildi

Kahramanmaraş'taki 7.7'lik depremin hemen ardından yaşanan felaketler, tüm Türkiye'yi etkisi altına almıştı. TBMM'nin aldığı kararla birlikte oturumlara bir hafta ara verilmişti. Dolayısıyla EYT düzenlemesi de askıya alındı. Bu gelişme neticesinde EYT'nin Meclis'ten geçmesi için önümüzdeki haftayı beklemeliyiz. Sonrasında ise atılacak adımlar büyük önem taşıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum