DİZİ DÜNYASI

Evrensel bir travma: Sadakatsiz

Sadakatsiz dizisinin yapımcılarından biri olan Gülümsün Özkök, dizi için "Çok yaşanan evrensel bir travmayı ekrana taşıdık. ‘Aldatma’nın ne kadar büyük bir travma olduğunu anlattık” diyor.

Evrensel bir travma: Sadakatsiz

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, bugünkü köşesinde Kanal D'nin yeni dizisi Sadakatsiz konusunda bir değerlendirme kaleme aldı. Eyüboğlu, dizinin uyarlama olması, hangi ülkelerde gösterildiği ve yapım şirketlerine ilişkin bilgiler verdi. Yapımcılar, öykünün önünün açık olduğunu düşünüyor. İşte Eyüboğlu'nun yazısının ilgili kısmı:

ÇARŞAMBA AKŞAMLARININ LİDERİ OLABİLİR

Başrollerini Cansu Dere ile Caner Cindoruk’un paylaştığı ‘Sadakatsiz’in ilk bölümü, kemik izleyicisi olan ‘Kuruluş Osman’ın yeni sezona başladığı akşam ekrana geldi. İki dizi ‘Sen Çal Kapımı’ ve ‘Benim Adım Melek’ gibi yapımları yerlerinden edip, zirveye yerleşti. Kanal D’nin yeni dizisi, reytinglerin üç kulvarında da ‘Kuruluş Osman’ın ardından ikinci oldu, ama özellikle AB kategorisinde iki yapım arasında fark çok az. Bu demektir ki ‘Sadakatsiz’, pek yakında çarşamba akşamlarının en çok izlenen projesi olabilir. Med Yapım ile Mednova Yapım ortaklığında çekilen ilk bölüm reytinglerinin yüksek çıkması tesadüfi olabilir mi?

ORİJİNALİNİ SATIN ALAN ÜLKELERDE REYTİNG REKORLARI KIRILDI

‘Sadakatsiz’, BBC’nin ünlü dizilerinden ‘Doctor Foster’ın uyarlaması. Dizinin haklarını BBC’den alıp uyarlayan Güney Kore, Fransa ve Hindistan televizyonlarından bir kısmı ‘Doctor Foster’la kırdıkları reyting rekorlarına hâlâ ulaşamadı. BBC’den ‘Doctor Foster’ın haklarını alıp ‘Sadakatsiz’ adıyla çeken yapım şirketlerinden biri yabancı dizileri Türk izleyicisine göre uyarlayıp reyting başarısı yakalama konusunda rüştünü ispatlamış Med Yapım. Diğer şirket Mednova ise iki genç kadın Selen Sevigen ve Gülümsün Özkök’le Med Yapım ortaklığında yeni kurulan bir şirket.

Çekimleri Tekirdağ ve İstanbul’da süren dizinin orijinali 10 bölüm. ’Sadakatsiz’in ekran serüveni ‘Doctor Foster’ gibi kısa mı sürecek?

"EVRENSEL BİR TRAVA"

Kemal Hamamcıoğlu ile Dilara Pamuk’un senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Neslihan Yeşilyurt’un üstlendiği dizinin yapımcılarından Gülümsün Özkök ve Selen Sevigen’le konuştum. BBC’nin, ‘Umutsuz Ev Kadınları’ndan ‘Kadın’a birçok yabancı diziyi Türkiye’ye uyarladıktan sonra dünyaya satan Med Yapım’a duyduğu güven nedeniyle senaryoyu geliştirme konusunda ellerinin rahat olduğunu vurgulayan Sevigen, şunları söyledi: “Ana hikayeden sapmadan ‘Doctor Foster’ı Türk seyircisinin kodlarına göre nasıl senaryolaştıracağımızın planlarını yaptık. Dizimiz, seyirci ilgi gösterdiği, iyi reyting aldığı sürece devam eder. Öykü olarak ‘Sadakatsiz’in önü açık.” Gülümsün Özkök ise, “Çok yaşanan evrensel bir travmayı ekrana taşıdık. ‘Aldatma’nın ne kadar büyük bir travma olduğunu anlattık” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar