GÜNDEM

Evlilik planları yapanlara müjde: 150 bin TL faizsiz kredi verilecek!

Evlilik planları yapanlara müjde: 150 bin TL faizsiz kredi verilecek!

Evlilik planları yapanlara müjde: 150 bin TL faizsiz kredi verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde AK Parti'nin vaatlerini açıklamaya devam ediyor. Evlenmek isteyen çiftler için hayata geçirilecek olan 'evlilik kredisi' detayları belli oldu. Peki evlilik kredisi nedir, kimlere verilecek ve hangi şartlarda kullanılabilecek?

150 BİN TL FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlenmek isteyen gençlere 150 bin TL faizsiz kredi verileceğini açıkladı. Kredi ilk 24 ay geri ödemesiz olacak ve 48 ay vadeli olarak verilecek. Gençler, faizsiz kredilerini 2 yıl sonra 48 aya yayılan taksitlerle ödemeye başlayacak. Krediye Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın yanı sıra kurulması planlanan Aile ve Gençlik Bankası da katkı sağlayacak.

KİMLERE VERİLECEK?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilecek olan evlilik kredisi, evlenme planı yapan bekarlara verilecek. Kredi, evlilik için gerekli olan harcamalar ve düğün masrafları gibi konularda kullanılabilecek.

KREDİ TUTARI VE ÖDEME ŞARTLARI
Evlilik kredisi tutarı 150 bin TL olarak belirlendi. Kredi, 48 ay vadeli olacak ve evlenmek isteyen gençler krediyi ilk 24 ay geri ödemesiz kullanabilecek. Kredi tutarının aylık ödemesi ise asgari ücretin yaklaşık 5/2 miktarına denk gelecek şekilde planlandı. Buna göre, kredinin aylık ödemesi bugünkü parayla 3 bin 125 TL olacak.

150 bin TL faizsiz kredi verileceği müjdesi, evlenmek isteyen ancak nakit sıkıntısı çeken binlerce gencin yüzünü güldürdü. Bu sayede, düğün masraflarını karşılamakta zorlanan gençler, evlenme planları için kolay bir finansman desteği alabilecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar