GÜNDEM

Evde Bakım Maaşı Nasıl Sorgulanır? Destek Ödemesi Başvurusu ve Şartları Belli Oldu! Bu Ay Kaç TL Yardım Parası Verilecek?

Bakanlığın düzenli olarak ödediği evde bakım maaşı bu ay hesaplara yattı mı? Güncel Şubat 2023 evde bakım maaşı sorgulama ekranı ve başvuru şartları açıklandı. Gelir durumu düşük olanlar ve engelli raporuna sahip olanlara aylık destek ödemesi yapılacak. e-Devlet'ten başvuru yapılıyor mu?

Evde Bakım Maaşı Nasıl Sorgulanır? Destek Ödemesi Başvurusu ve Şartları Belli Oldu! Bu Ay Kaç TL Yardım Parası Verilecek?

Evde bakım maaşı almakta olan vatandaşların yanı sıra başvuruda bulunmak isteyenler de detaylara erişmek istiyor. Şubat ayı itibarıyla kimler ödeme almaya hak kazanacak? Pek çok şehirde ödemelerin başladığı ifade edildi. 2023 yılında zamlı şekilde hesaplara yatan ödemeyi sorgulamak için pek çok yöntem mevcuttur.

Evde Bakım Maaşı Hesaba Yattı mı?

Evde bakım maaşı ödemesinin hesaba yatıp yatmadığını anlamak için SMS ile sorgulama da yapabilirsiniz. Eğer ödemenizi Ziraat Katılım Bankası üzerinden alıyosanız BAKIYE yazıp 4747'ye SMS göndermeniz halinde maaş sorgulaması yapabilirsiniz. Sonuçlar ise kısa süre içerisinde karşınıza çıkacak. Bakiyenizi kontrol ederek hesabınızda herhangi bir değişiklik olup olmadığını anlamanız mümkün.

Evde Bakım Maaşı Kaç TL Oldu? (Şubat 2023)

Güncel olarak evde bakım maaşı alanlara yapılan ödeme 4337 TL'dir. Devlet, her ay bu ödemeyi hesaplara yatırıyor. 2023 yılından itibaren güncellenen ödeme miktarının yanı sıra başvuru için e-Devlet üzerinden işlem sağlamalısınız. e-Devlet şifresi olmayanlar PTT şubelerine giderek şifre temin edebilir. TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Arama kısmını kullanarak evde bakım maaşı ödemeleri için başvuru işlemini başlatabilirsiniz.

Evde Bakım Maaşı Şartları 2023

Evde bakım maaşında aranan şartlar aşağıdaki gibidir:
1)Gelir durumunuzun maaş için uygun olması. (Düşük gelirli)
2)Bakıma muhtaç durumda olmak ( Günlük ihtiyaçlarını karşılamada zorluk)
3)Sağlık kurulunun verdiği ağır engelli raporu

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar