GÜNDEM

Evde Bakım Aylığı Şubat 2023 Hesaplara Yatırıldı mı? Evde Bakım Maaşında Aranan Şartlar Nedir?

Evde bakım aylığında Şubat ayı ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Bakanlığın vermiş olduğu destek parasını almak için şartlar nedir? Evde bakım aylığı şartları, ne kadar ödendiği ve ne zaman ödeneceği gibi detaylar haberimizde...

Evde Bakım Aylığı Şubat 2023 Hesaplara Yatırıldı mı? Evde Bakım Maaşında Aranan Şartlar Nedir?

Binlerce vatandaşa aktif olarak sağlanan evde bakım aylığı ödemesi, son zamanlarda büyük dikkat çekiyor. Çünkü Şubat ayında ödemenin ne zaman yapılacağı merak konusu haline geldi. Bununla birlikte Şubat 2023'te yapılacak ödemenin miktarı da soruldu Şartlarıyla birlikte destek ödemesi hakkında bilgi vereceğiz.

Evde Bakım Aylığı Kaç TL Oldu?

Evde bakım aylığı, gelen son zamla birlikte 4337 TL'ye yükseldi. 2023 yılında bu ödeme miktarı her ay ihtiyaç sahiplerine yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklaması sonrasında şartlar da ortaya çıktı. Kimlerin başvuru yapabileceği ve bu doğrultuda ödeme alma hakkına sahip olduğu paylaşılıyor.

Kimler Evde Bakım Aylığı Alabilir?

Şartlara geldiğimizde ise ağır engelli raporunun önemli bir husus olduğu belirtilmektedir. Günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar için bu ödeme aylık olarak yapılıyor. Evde bakım hizmeti alabilmesi veya kendisine bakan kişiye ödenmesi adına vatandaşa destek verilmektedir. Engellilik raporu olması desteği alabilmeniz açısından başlı başına önemlidir. Öte yandan e-Devlet'e giriş yaparak bakanlığın düzenli olarak sağladığı bu destekten faydalanabilirsiniz.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Evde bakım aylığı Şubat ayı ödemelerinin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Söz konusu detayla birlikte güncel gelişmeler yakın zamanda ortaya çıkacaktır. Bakanlık, ödemeleir her ay düzenli olarak yaptığı için önümüzdeki 12 günlük süreç içerisinde ihtiyaç sahiplerine ödemelerin gönderilmesi beklenmektedir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar