GÜNDEM

Ev Hanımlarına 1000 TL Destek Ödemesi Yapılacak

Ev Hanımlarına 1000 TL Destek Ödemesi Yapılacak

Ev Hanımlarına 1000 TL Destek Ödemesi Yapılacak

PTT'ye başvuran ev hanımlarına 1000 TL verilecek. Sadece ev hanımları ücretsiz olarak sağlanacak ödemeleri alacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvurular için uygunluk şartlarını dikkate alıyor. Devlet yardımı olarak dağıtılacak fonların alıcıları dar gelirli olmalıdır. Ev hanımlarına yapılacak sosyal yardım ödemelerinde gelir şartlarına uyulması temel koşuldur.

Başvuran ev hanımları 1000 TL değerinde ücretsiz yardım alacak. e-Devletten yapılan başvurularda ödemeler PTT'den olacak. Devlet, ihtiyaç sahibi ve düşük gelirli tüm sakinlere sosyal yardım sunmaktadır. Farklı şekillerde de olsa sosyal yardımı hak eden milyonlarca insan var. Bu kez devlet ev kadınlarını sosyal düzeyde destekleyecekti. Devletin sosyal yardım programından zor durumdaki, gelir kaynağı olmayan, eşini kaybetmiş tüm ev hanımlarına yararlanabilecek. Bu ödeneğin tek alıcısı, sosyal güvencesi olmayanlar olacaktır. Kocasını kaybettikten sonra tekrar evlenen veya çalışmaya devam eden kadınlar bu kadar destek göremezler.

Ev Hanımlarına 1000 TL Destek

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi herkes, sunulan sosyal yardım sayesinde artık rahat bir nefes alabiliyor. Dar gelirli ev hanımları için devlet yeni bir açıklama yaptı. Başvurmaları halinde tüm ev hanımları her ay 1000 TL sosyal yardım almaya hak kazanacak. Ancak, bu yardım için başvuranların karşılaması gereken bazı şartlar vardır.

Başvuru Şartları Açıklandı

Ayrıca, devletin sosyal yardım ödemelerine artık dul ve yetim aylığı da dahildir. Başvuru için bu ön koşullar kamuoyuna açıklanmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek ödemeleri, evli olmayan ve sigortalı olmayan dul kadınlara verilmektedir. Bakanlığın bu ödemeye ilişkin şartları, dul kadının evlilik ve sosyal güvenlik yardımlarından vazgeçmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak ölen eşin de bu geliri alabilmesi için emekli olması gerekir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar