GÜNDEM

Etyen Mahçupyan'dan skandal yazı...

Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, bir süredir sosyal medyada dolaşan "uyduruk" İsveç Başbakanı röportajını gerçek sanıp üzerine dış politika analizi yazdı..

Etyen Mahçupyan'dan skandal yazı...

Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, bugünkü köşesinde bir skandala imza attı...

Mahçupyan, "Medeniyet çıtasının neresindeyiz" başlıklı yazısında İsveç Başbakanı Stefan Löfven'e ait olduğu iddiasıyla bir süredir sosyal medyada dolaşan ancak İsveç makamlarınca yalanlanan sözleri köşesine taşıyıp, bunun üzerine dış politika analizi yazdı...

O UYDURMA RÖPORTAJ ÜZERİNDEN HÜKÜMETİN DIŞ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

İsveç Başbakanı Stefan Löfven'e ait olduğu iddia edilen "Erdoğan ile söz düellosuna girmek gibi bir niyetim yok. Zira karşı karşıya olduğumuz şey örgütlü bir cehalet ve ben bununla baş edebilecek alt-kültürel bir donanıma sahip değilim. Açıkçası Avrupa olarak son 70 yıldır böyle bir olgu ile karşılaşmamıştık" ifadesini aynen köşesine taşıyan Mahçupyan, bu sözler üzerinden AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirdi.

Karar gazetesinin resmi hesabından Etyen Mahçupyan'ın yazısı böylü duyuruldu...

'İSVEÇ BAŞBAKANI'NIN AÇIK SÖZLÜ DAVRANDIĞINI TESLİM ETMELİYİZ'

"İsveç Başbakanı’na ‘milli’ bir tepki gösterebiliriz; ancak nasıl göründüğümüz ve algılandığımıza ilişkin açık sözlü davrandığını da teslim etmeliyiz" diyen Mahçupyan, sözlerine "Türkiye o tahakküm kabuğunu AK Parti sayesinde yırttı, ama maalesef şimdi daha evrensel bir medeniyet çıtasının altında kalma ihtimali ile karşı karşıya" diye devam etti. 

SOSYAL MEDYA UYDURMASI ÇIKMIŞTI

Lövfen'e ait olduğu ileri sürülen açıklama, 10 Ağustos 2017'de sosyal medya kullanıcıları tarafından dolaşıma sokulmuştu. Bahsi geçen "eleştiri"lerin kaynağı olarak gösterilen Svenska Dagbladet isimli gazeteye verilen röportajda ise, alıntılanan ifadelerin yer almadığı görülmüştü. Sosyal Demokrat Partisi yetkililerince yapılan açıklamalarda, söz konusu ifadelerin "uydurulduğu" belirtilmişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar