DİZİ DÜNYASI

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz'a damga vuran türküyü söyleyen ortaya çıktı

"Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz"ın son bölümüne "O Vay Ben Ağlarum" türküsü damga vurdu. Türkiye'yi ağlatan türküyü söyleyen Çimen Yalçın çıktı.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz'a damga vuran türküyü söyleyen ortaya çıktı

Atv'de yayımlanan "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisi, son bölümde duygu seline neden oldu.

Dizinin önceki gün yayımlanan 72'nci bölümünde Harvard Üniversitesi'ni kazandığı için diziden ayrılan oyuncu Ece Hakim'in canlandırdığı "Zeynep" karakteri vuruldu. Vurulma sahnesiyle birlikte söylenen "O Vay Ben Ağlarum" türküsü ise izleyicileri gözyaşlarına boğdu. Dizi Twitter'da Türkiye TT listesinin zirvesine oturdu. Türkü için sık sık "Bu eseri söyleyen kim?", "Çok ağladık", "İçimizi yaktınız" ve "Okuyanı bilen var mı?" şeklinde tweetler atıldı.

Anonim olan türkünün "Aman Ali" nakaratını, "Aman Zeyno" diye okuyan o sanatçı, Bitlis Tatvanlı Çimen Yalçın'dı..

 

Kalan Müzik sanatçısı Yalçın, "Türkü çok beğenildi. Türkiye ve yurt dışından yüzlerce telefon, mesaj aldım. Türküyü içimden geldiği gibi okudum. Zeynep'in bahçede vurulma anı sırasında sahnede çalınan eser sosyal medyada büyük ilgi gördü. Yürek yakan bir sahneydi. Patronum Hasan Saltık bana "Çimen dizide çok acıklı bir sahne var. Bu ağıtı o sahnede sen okursan, herkes 'Kim bu kız' diye sorar' demişti. Hasan ağabeyin dediği gibi oldu" dedi.

14 YAŞINDA TRT'DE

Çimen Yalçın, ilk sahne deneyimini ilkokuldayken 6 yaşında yaşadı. İlk bağlamasını 11'inde ağabeyi aldı. 14 yaşında TRT İzmir Radyosu'nun açtığı "Türk Halk Müziği Gençlik Korosu" sınavını kazandı. TRT'de ve TRT İzmir Radyosu'na çıkıp türkü söyledi. Ege Üniversitesi D.T.M. Konservatuarı'nı bitirdi. 2013'te Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu'na ses sanatçısı olarak alındı. 2016'da British Council tarafından düzenlenen "The Mix City" adlı projede Europe Music Awards'a (MTV ödülleri) layık görüldü. Yalçın'ın eşi Şenis Çiçekçioğlu da müzik öğretmeni.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar