GÜNDEM

Eski Zaman muhabiri önce tahliye oldu sonra tuttuklandı

9 aydır tutuklu olan kapatılan Zaman gazetesi muhabiri Ayşenur Parıldak, dün öğle saatlerinde "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı... Cezaevinden çıkamadan yeniden tutuklandı...

Eski Zaman muhabiri önce tahliye oldu sonra tuttuklandı

Kapatılan Zaman gazetesinin ‘FETÖ’ üyeliği iddiasıyla tutuklanan muhabiri Ayşenur Parıldak adli kontrolle serbest kalmasının ardından tekrar tutuklandı.

Mahkeme, öğle saatlerinde Parıldak’ın  yurt dışına çıkma yasağı ve kolluk birimine her hafta imza vermesi kaydıyla tahliyesine hükmetmişti.

AA’nın haberine göre, kararın ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan, Parıldak’ın cep telefonu kullanımına ilişkin yeni deliller gönderildiği öğrenildi. Bunun üzerine değişen delil durumu nedeniyle mahkeme heyeti Parıldak’ı yeniden tutukladı.

‘SÜREKLİ AĞLIYORUM, ADALET BEKLİYORUM’

Ankara 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava duruşmasında Parıldak, ‘ByLock’ kullandığı iddiasını reddederken dosyadaki telefon ve IMEI numarasının kendisine ait olmadığını öne sürdü.

Parıldak, emniyetten gelen rapordaki IMEI numarasının 15 haneli olması gerekirken 14 haneli olduğunu belirtti.

Dosyadaki tweetlerin de kendisine ait olmadığını savunan Parıldak: “Bu mesajları ben atmadım. Bunlar sahte mesajlar. 9 aydır bu yüzden tutukluyum.”

Savcılık tutukluluk halinin devamını talep ederken Parıldak, son olarak şunları söyledi: “Dosyadaki eksik hususların giderilmesi için müzekkereler yazılacak. 3-4 ay daha cezaevinde kalacağım. 9 ay tutuklu kaldım. Sürekli ağlıyorum. Adalet bekliyorum.”

Mahkeme, Parıldak’ın tutuklu kaldığı süre, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve toplanamayan delillerin karartılma şüphesinin bulunmamasını göz önünde bulundurarak yurt dışına çıkma yasağı ve kolluk birimine her hafta imza vermesi kaydıyla tahliyesine hükmetti.

Ancak Ayşenur Parıldak, cezaevinden çıkamadan "yeni delil durumu"ndan yeniden tutuklandı...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar