GÜNDEM

Esin Övet'ten "Bir Başkadır" yazısı

Habertür yazarı Esin Övet, sosyal medyayı kasıp kavuran Berkun Oya imzalı Netflix dizisi "Bir Başkadır"ı bugünkü köşesine taşıdı.

Esin Övet'ten "Bir Başkadır" yazısı

Habertür gazetesi yazarı Esin Övet, bugünkü köşesinde "En tehlikeli virüs: "Ötekileştirme" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Övet, yazısında sosyal medyayı kasıp kavuran Berkun Oya imzalı Netflix dizisi "Bir Başkadır"a ilişkin düşüncelerini okuyucularıyla paylaştı:

Netflix’de “Bir Başkadır”ı izlerken daraldım, bunaldım, nefes alamadım, isyan ettim. Kapattım, kapattım yeniden açtım. Mutsuz oldum. Hem de çok mutsuz oldum.

-Dizide kimse gülmüyor.

-Herkes birbirini yargılıyor.

-Okumuşu, okumamışı mutsuz.

-Ötekileştirme başrolde.

Daha ne olsun! Üstüne bir de sosyal medyada bundan daha yeni haberi oluyormuş gibi, yani uzaydan yeni gelmişler gibi davrananları görünce daha da sinirlendim. Kardeşim bu ülkede uzun yıllardır ayrıştırma, ötekileştirme var zaten. Yeni mi fark ediyorsun? Pardon da nerede yaşıyorsun sen? Ben tüm bunları yıllardır bildiğim için, bir de hiçbir düzelme olmadığı ve daha da durum sertleştiği için, izlerken nefes alamadım, sinirlendim. Korktum. Hatta “Yeter” dedim. Bir ara izlemeyi bıraktım ama pes etmedim sonuna kadar izledim. Çünkü bunlar gerçekti, şu an gözümüzün önünde. Bir sürü eşimizde, dostumuzda, arkadaşımızda. Tanımadığımız kişilerin arasında. Benim memleketimin geldiği durum bu...

Dizinin oyunculuk performansına, çekimlerine, senaryoya gelince... Yönetmen Berkun Oya güzel bir iş çıkarmış. Öykü Karayel olay ötesi. Funda Eryiğit, Defne Kayalar döktürüyor. Oyuncuların tümü, sahneler, oyuncu seçimi süper. Bu anlamda biz Türk dizi işini kıvırdık Netflix’te… Ve tabii reklamsız, 45 dakika Türk dizisi izlemek paha biçilmez keyif. Uzun uzun bakışmalar yok. Saçma sapan kurgu yok. Saçma mafya tipleri yok. Sürekli insan öldürülen ama bir kez bile polisin gelmediği saçma entrika dizileri yok. Yokta yok. Memleketin kanayan yarası ayrıştırma başrolde...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar