GÜNCEL

Esin Övet isyan etti! Kadınların haklarını yazarken, kadınlar tarafından linç ediliyorum

Habertürk yazarı Esin Övet, kadın haklarına ilişkin yazılarına en çok kadınlardan tepki geldiğini ve ağır küfürler yediğini söyledi.

Esin Övet isyan etti! Kadınların haklarını yazarken, kadınlar tarafından linç ediliyorum

Habertürk gazetesi yazarı Esin Övet, bugünkü yazısında "Ah kadınlarımız ah" başlıklı bir yazı kaleme alarak, "Üzgünüm ki, bu başlığı atıyorum. Ama kadınları bu kadar korurken, kadınların hak ettiği değerleri yazarken yine kadınlar tarafından linç ediliyorum" diye yakındı:

Kadınlar ağza alınmayacak küfürler ediyorlar:

"Ben en çok buna üzülüyorum. Yıllardır benim yazılarımı dikkatli takip ediyorsanız ne kadar çok kadını koruduğumu bilirsiniz. Kadının mevkisi, işi-gücü asla ilgilendirmez beni. Kadını her koşulda korurum. Şiddet, taciz, küfür ne olursa olsun. Bu doğrultuda yazılar yazarım. Ama bu yazılar sonrasında yine en çok kadınlar ağza alınmayacak sözler sarf ediyor bana."

KADINLARA SESLENDİ: KENDİNİZE DEĞER VERİN

"Ya okuduklarını anlamıyor, ya da gerçekten kendilerine değersiz muamelesi yapıyorlar. Anlamak mümkün değil. Oysa ki, kadındır temeli kuran. Kadındır ilişkiyi, arkadaşlığı, aşını yönlendiren. Kadındır bir arkadaşlığı güzelleştiren, değerli hale getiren. Kadının düşüncesi önemlidir bana göre. Kadın hayatı güzelleştirir. Kadın olmasa erkek bir eksik kalır. Erkek olmasa kadın bir eksiktir. İkisi olmasa eksik kalır her şey. Ortak paydadır… Eşitliktir. Çocuk bile ikisi olmadan yapılamazken neden erkek kadından değerli olsun. Budur anlatmaya çalıştığım. Hanımlar Allah aşkına biraz kendinize değer. Biraz sevin. Biraz güvenin. İnanın her şey o zaman daha da güzelleşecek."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar