DİZİ DÜNYASI

Eşi Kenan Doğulu açıkladı! 'Aşk-ı Memnu'nun 'Bihter'i Beren Saat meğer...

Kenan Doğulu, Beren Saat’in başrolünü oynadığı, Kanal D’de tekrarı yayınlanan ve reyting rekoru kıran ‘Aşk-ı Memnu’ hakkında konuştu.

Eşi Kenan Doğulu açıkladı! 'Aşk-ı Memnu'nun 'Bihter'i Beren Saat meğer...

Evden dışarı çıkmayan Beren Saat’in, 2008-2010 arasında başrolünü oynadığı, Kanal D’de tekrarı yayınlanan ve reyting rekoru kıran ‘Aşk-ı Memnu’yu her gün hiç kaçırmadan izlediği ortaya çıktı. Posta'nın özel haberine göre, Beren Saat’in canlandırdığı unutulmaz ‘Bihter’ karakterinden en çok etkilenen kişi ise eşi Kenan Doğulu. Pop yıldızı “Beren’i her gün izledikçe oyunculuğuna hayran kalıyorum” dedi.

'Bihter'i böyle anlatmıştı
-Bihter’in değişken halini özlüyorum. Çok renkliydi. Ruh hali sürekli dönüşüyordu. Beni eğlendiriyordu. Hayatımın önemli bir karakteridir, ondan çok şey öğrendim.

-Bihter’in histeri krizi geçirdiği bir sahnem vardı. Bütün günümü etkiledi. Uykumu, tepkilerimi, kimyamı değiştirdi. Hayatımda yaşamadığım bir şeyi Bihter üstünden yaşadım, inanılmazdı.

-Çekimlerde bir gün bile ‘Bu sahneyi çekmesek mi, o elbiseyi giymesem mi?’ demedim. Hayatımda Bihter kadar dekolte giymem, makyaj yapmam, onun gibi davranmam. Ama Bihter’i oynamayı çok sevdim. Çünkü o edebiyatın çok özel bir kadın karakteri. Her uyarlamasında ortalığı sallıyor.

Efsane dizinin sırrı

Tekrarları 12 yıldır reyting rekoru kıran ‘Aşk-ı Memnu’, Halid Ziya Uşaklıgil’in eserinden uyarlandı. Hilal Saral’ın yönettiği, Ece Yörenç ile Melek Gençoğlu’nun yazdığı 79 bölümlük dizinin neden unutulmazlar arasına girdiğini o dönem uzmanlar bile inceleyip şu sonuçlara varmıştı:

Hikaye evrensel, dramatik yapısı güçlü. Günümüze iyi uyarlanmış.
Kadroda yıpranmamış, yıldız isimler var.
Şık kostümler, görkemli konaklar izleyiciyi çekiyor.
Karakter analizleri iyi. İyi-kötü bir anda iç içe geçebiliyor.
Başrollerin inişli-çıkışlı, sürprizli hali seyircide etki yaratıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar