GÜNDEM

Ertuğrul Özkök’ten Atina Başpiskopos’u Yeronimos’a bomba cevap

Ayasofya’nın ibadete açılması gündemimizde yer almaya devam ederken; Atina Başpiskopos’undan gelen küstahça açıklamalara Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü köşesinden cevap verdi.

Ertuğrul Özkök’ten Atina Başpiskopos’u Yeronimos’a bomba cevap

Ayasofya’nın ibadete açılması son günlerde gündemimizde. İktidar ve muhalefet kanadından farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de Ayasofya ile ilgili “Bu da bir oyun. Cesaret edemeyeceklerine inanıyorum” diye açıklamaya yapan Atina Başpiskopos’u Yeronimos’a köşesinde verdi. 

Ayasofya konusunda Türkiye’nin, makul insanların suspus olduğunu ifade eden Özkök, "Çünkü sükûnet olsun, düşünelim, bir kere daha düşünelim, makul olanı yapalım istiyoruz...Ama bakın ki makul insan susunca, meydan provokatöre kalmış... Yunanistan’dan bir başpiskopos çıkmış, “Sıkıyorsa yapın” der gibi konuşuyor...” dedi.

İşte Ertuğrul Özkök'ün o yazısı:

TÜRKİYE susmuş...

Makul insanlar suspus...

Çünkü sükûnet olsun, düşünelim, bir kere daha düşünelim, makul olanı yapalım istiyoruz...

Ama bakın ki makul insan susunca, meydan provokatöre kalmış... Yunanistan’dan bir başpiskopos çıkmış, “Sıkıyorsa yapın” der gibi konuşuyor... Sokağın en avam, en alelade dili ve vozurtusuyla...

Resmen provokasyon yapıyor... Bırak be adam...

Düş yakamızdan...

Bırak burada makul bir insan var... Fener Patriği, o aziz insan Bartholomeos, en insani, en düzgün üslupla ne denecekse diyor zaten...

Üstelik içimizden biri olarak diyor...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar