GÜNDEM

Ertuğrul Özkök'ten Alaattin Çakıcı yazısı: TBMM başkanı açıklama yapmalı

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na tehdidinin aslında Meclis'e yapılmış bir tehdit olduğunu söyleyen Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, "Ancak görüşünü merak ettiğim asıl yetkili susuyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı..." dedi.

Ertuğrul Özkök'ten Alaattin Çakıcı yazısı: TBMM başkanı açıklama yapmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “Çok sık eleştiriyor CHP’yi, ona o görev verilmiş bekçilik yaptığı için” demiş ve “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?” diye sormuştu.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin ardından Alaattin Çakıcı, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı yazılı açıklamasında, CHP liderine “Akıllı ol”, “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın”, "Bahçeli ile vatan hainlerini bir potaya koyarsan hayatının hatasını yaparsın, ben yaşarken söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım” gibi tehdit içerikli ifadelerle seslenmişti. Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bu tehdidin aslında Meclis'e yapılmış bir tehdit olduğunu söyleyerek, TBMM Başkanı'nın açıklama yapması gerektiğini söyledi:

KAZIĞA OTURTULAN SADECE ANA MUHALEFET BAŞKANI MI

BU olay konuştuğum birçok AKP’lide de endişe ve huzursuzluk yaratmış. Partinin kurucu babaları endişelerini dile getiren konuşmalar yapıyor. Nitekim bu eski mafya lideri hakkında soruşturma başlatıldığını bizzat AKP Grup Başkanvekili açıkladı. Ancak görüşünü merak ettiğim asıl yetkili susuyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı... Hapisten çıkmış eski bir mafya lideri onun başkanlığını yaptığı Yüce Meclis’in ana muhalefet partisi başkanı için “Kazığa oturturum” diyor... Bana göre bu Yüce Meclis’e yapılmış bir tehdittir... Ve başkandan hiç ses yok...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar