KİTAPLIK

Ertuğrul Özkök 'Türkiye Tarihini Değiştiren 101 Kadın' isimli kitabını kaleme aldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün 'Ayşe, Sibel ve Gülse tarihi mi değiştirdi' başlıklı bugünkü yazısında, kitap eleştirisinde bulundu.

Ertuğrul Özkök  'Türkiye Tarihini Değiştiren 101 Kadın' isimli kitabını kaleme aldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün 'Ayşe, Sibel ve Gülse tarihi mi değiştirdi' başlıklı bugünkü yazısında,  'Türkiye Tarihini Değiştiren 101 Kadın' isimli kitabı kaleme aldı. 

Çok iyi, çok özgürce ve çok modern bakış açısıyla oluşturulmuş bu listeye, klasik nobran, küçümseyici, dar aydın bakışı ile bakılmadığı için Ayşe Arman'ın girebildiğini belirten Özkök, listede Gülse Birsel'in neden yer alabildiğini ise şu şekilde açıkladı:  ''Ayşe Arman, Sibel Kekilli ve Gülse Birsel’in adının burada ne işi var, ‘Hangi tarihi yazmışlar’ diyenler çıkabilir... Kendi payıma yıllardır bu kadınların yaptığı işleri hayranlıkla izliyorum. Evet bu ülkede bir “Ayşe Arman gazeteciliği” vardır. Evet bu ülkede bir Gülse Birsel mizahı vardır. Bizi bize anlatan, en zor anlarımızda bize kendimizin komik hallerini anlatarak gülümseten devrimci bir kadındır o''. Ertuğrul Özkök, kitabın eksik yanlarına dikkat çektiği eleştirisine de yazısında yer verdi. Kitaba konu olan isimlerin doğru birer seçim olduğunu vurgulayan Özkök, listede Merve Kavakçı, Şule Yüksel Şenler ve Nilüfer Göle'ye de yer verilmesi gerektiğini çünkü hepsi bir araya gelince ancak bir Türkiye fotoğrafının ortaya çıkabilceğini söyleyerek listedeki eksiklere dikkat çekti. 

İşte o yazı... 

Önümde bir kitap duruyor.

Adı “Türkiye Tarihini Değiştiren 110 Kadın”...

Hürriyet’in eski yazıişleri müdürlerinden Doğan Satmış’ın kitabı.

*

Kendince Türkiye tarihini değiştiren 110 kadın belirlemiş ve hepsinin küçük birer portresini yazmış. Listeyi tek tek inceledim. Böyle seçimler çoğu kez keyfidir.

Yani her zaman bir “Bana göre” payı vardır.

Bu da öyle...

*

Benim görüşüm şu:

Çok iyi, çok özgürce ve çok modern kafayla yapılmış bir liste...

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar