GÜNDEM

Ertuğrul Özkök, ayrılık haberini doğruladı! 'Dostça ayrıldık...'

Deneyimli gazeteci Ertuğrul Özkök, gündeme bomba gibi düşen Hürriyet’le ayrılık haberini doğruladı.

Ertuğrul Özkök, ayrılık haberini doğruladı! 'Dostça ayrıldık...'

20 yıldır aralıksız Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği yapan ve Aralık 2009’dan beri de köşe yazıları ile Hürriyet'e devam eden Ertuğrul Özkök, ayrılık haberini doğruladı. Uçankuş TV’ye konuşan Özkök, “Hürriyet’ten dostça ayrıldık” dedi.

Ara verdiğini açıklamıştı

Özkök 6 Kasım'daki son yazısında, "Bir müsaade" diyerek Hürriyet'e ara vereceğini şu ifadelerle açıklamıştı:

“Bu sayfada 1988 yılından beri neredeyse hiç tatil yapmadan farklı konularda yazıyorum. Geçirdiğim COVID sırasında farkına vardım ki biraz yorulmuşum. Kafamda İzmir’in 60’lı yıllarından başlayan bir kitap senaryo projesi var. Kitaba bir türlü başlayamıyordum. Yine biliyorum ki başlarsam bitireceğim. O nedenle bir ay izin istiyorum. Bir ay sonra kitabıma başlamanın moraliyle, yepyeni magazin konularıyla dönmek üzere izin istiyorum.”

Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaparken 1986 yılında Hürriyet gazetesine geçen ve Moskova Temsilciliği’ni üstlenen, daha sonra gazetenin Ankara Temsilciliği görevine getirilen Ertuğrul Özkök, 1989 yılında gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi. Özkök, gazetenin Doğan Medya Grubu’yla birlikte Demirören Holding’e satılmasını da kapsayan 12 yıllık dönemde Hürriyet’te köşe yazısı yazıyordu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum