GÜNDEM

Ersoy Dede'den Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne sitem: Hiç samimi değilsiniz!

Star yazarı Ersoy Dede, Karar gazetesi yazarları ile ilgili açıklama yaparak Bahçeli'yi kınayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne 'hiç samimi değilsiniz' dedi ve daha önce neredeydiniz diyerek sitem etti.

Ersoy Dede'den Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne sitem: Hiç samimi değilsiniz!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Karar gazetesi yazarlarına söylediği sözleri nedeniyle bir kınama mesajı yayınladı. 

Star yazarı Ersoy Dede ise TGC'nin bu tavrını samimi bulmadığını ifade etti ve daha önceki gazetecilere saldırı olaylarında neredeydiniz dedi. Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu, Demirtaş gibi isimler gazete ve gazetecilere tehditler savururken TGC'nin neden sesi çıkmadı diye sordu. 

İşte o yazı:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ne ilginç bir yer.. Havaya bakıyor, suya bakıyor, işine geliyorsa topa giriyor.. Gelmiyorsa girmiyor.. Misal MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sert sözlerle eleştirdiği Karar Gazetesi yazarları için muazzam bir açıklama yapmış.. Siyasetçiler şöyle demesin, böyle demesin demiş.. Gazetecilere şöyle demeyin, böyle demeyin demiş.. Ne güzel söylemiş cemiyet.. Muhtemelen bu hakkını savunduğu gazetecilerden hiç biri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi de değildir ha.. Neden değildir?.. Biliyor musunuz neden değildir?.. Çünkü bugün konjonktür gereği arkasında durduğu bu yazarlar daha evvel hükümete yakın medyada kalem oynattıkları için onları almıyordu üyeliğe cemiyet.. Alternatif meslek örgütleri bu sebeple kuruldu zaten. Örgütleşmede bu anlamsız tekel kırılsın diye. Hatırlayın basın kartlarını bu teşkilat versin diye kampanyalar yapmışlardı bir dönem.. 'E tamam cemiyet versin kartları.. Hadi o zaman bizi üye yapın' dediğinizde, yapmıyorlardı.. Neden? Nedeni yok..

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar