GÜNDEM

Ersoy Dede'den "Suriyeliler defolsun gitsin" diyenlere Vail göndermesi: Mutlu oldunuz mu?

Star yazarı intihar ettiği öne sürülen 9 yaşındaki Suriyeli Vail'in acı ölümü hakkında yazdığı yazısında "Sinan Oğan ve Ümit Özdağ gibi "Suriyeliler defolsun gitsin" diyenlere isyan etti. Dede, bu tip söylemlerde bulunanlara "Vail gitti, mutlu oldunuz mu?" dedi.

Ersoy Dede'den "Suriyeliler defolsun gitsin" diyenlere Vail göndermesi: Mutlu oldunuz mu?

9 yaşındaki Suriyeli Vail'in intihar ettiği iddiaları sosyal medyadan ve gündemden düşmedi. Özellikle okulda arkadaşları ve öğretmeni tarafından dışlandığı iddiaları bir hayli gündemde yer aldı. Yapılan incelemede öğretmeni tarafından dışlandığı iddiaları yalanlanırken Vail'in neden intihar ettiği veya intiha edip etmediği halen muamma.

Fakat ortada bir gerçek var ki birçok Suriyeli çocuk, içerisinde bulundukları toplum tarafından dışlanıyor. Bunun nedeni ise Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın da sürekli diline doladıkları "Suriyeliler defolsun gitsin" söylemi.

İşte bu söyleme isyan eden Star yazarı Ersoy Dede, "Vail gitti, mutlu oldunuz mu?" diyerek isyan etti. 

İşte Dede'nin yazısından ilgili bölüm:

9 yaşındaki Vail canına kıydı. Sınıf arkadaşları tarafından Suriyeli olduğu için dışlanmak canına tak etmişti. Sadece arkadaşlarının değil bir öğretmeninin de ona kötü davrandığı söylendi. Ben buna ihtimal vermiyorum. Benim öğretmenim öyle şey yapmaz. Ama Vail’in arkadaşları. Ah o akran zorbalığı. Arkadaş ben 9 yaşındayken ne Alevi/Sünni bilirdim, ne Türk/Kürt ne Arap, ne de başka bir aidiyet. Nereden biliyor bu çocuklar da Vail’e Suriyeli diye diş biliyordu peki? Çünkü her gün evlerinde o faşist çığlık yükseliyor. Çünkü anne/babalarının takip ettiği Sinan Oğan gibi Ümit Özdağ gibi adamlar, kendi politikalarına Vail’i alet ediyor. “Suriyeliler defolsun gitsin” diye kamuoyu oluşturuyorlar. Bir kişi bir kişidir. Vail gitti işte. Mutlu oldunuz mu? Bir kişilik daha yer açıldı. Kusura bakmayın kapısına kendini astığı mezarlıkta bir metrelik toprağa gömüldü küçücük bedeni ama.. Artık ona da bir şey demezsiniz umarım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar