GÜNDEM

Ersoy Dede’den Nevşin Mengü’ye Ayasofya göndermesi

Ayasofya’nın, müze statüsünden tekrardan camiye çevrilmesi ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ederken; Twitter hesabından Ayasofya’nın, müzeye dönüştürülmesinin özgüven kararı olduğu paylaşımını yapan Nevşin Mengü’ye, Ersoy Dede’den “Özgüven mi!..Bilakis teslimiyetti o karar..” cevabı geldi.

Ersoy Dede’den Nevşin Mengü’ye Ayasofya göndermesi

Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararı oybirliği ile iptal edildi.

Ayasofya’nın, müzeden cami statüsüne dönüştürülmesi ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Gazeteci Nevşin Mengü, twitter hesabından Ayasofya’nın müzeye çevrilmesi kararının; verilen kurtuluş mücadelesi sonrası özgüven kararı olduğunu belirterek paylaşımına şu satırları ekledi "Kurtuluş savaşının muzafferleri İstanbul’a sahip olduklarına emindi. Şimdi verilen karar ise iktidarın özgüvensizliğini yansıtıyor”

Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede de Nevşin Mengü’nün paylaşımına şu şekilde cevap verdi "Özgüven mi!.. Bilakis teslimiyetti o karar.. Özgüven dün gece dinlediğiniz ‘AYASOFYA’nın DİRİLİŞİ’ diye başlayan manifestoda.. bi daa dinleyin bence..."

İşte Ersoy Dede'nin o paylaşımı:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum