GÜNDEM

Ersoy Dede'den Musa Orhan yazısı: Gerçeği mi istiyorsunuz, Kurban mı istiyorsunuz?

Star yazarı Ersoy Dede, Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla intihar eden İpek Er ile ilgili gerçeklerden ziyade kurban istendiğini ve olay hakkında muammaların olduğunu yazdı.

Ersoy Dede'den Musa Orhan yazısı: Gerçeği mi istiyorsunuz, Kurban mı istiyorsunuz?

İpek Er isimli genç kadının, Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla intihar etmesinin ardından konu hakkında toplumun farklı kesimlerinden tepkiler gelmişti.

Star yazarı Ersoy Dede de geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında gerçeklerin üzerinin örtülemeyeceğini, er ya da geç ortaya çıkacağını yazmıştı.

Dede, bugünkü yazısında ise İpek Er'in, intihar etmesi ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılmasından ziyade kurban seçilip vicdanları rahatlatmaya yönelik hareket edildiğini ifade etti.

Dede, gerçeğin peşinde olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "İpek’in güzel yüzlü anneciğinin ağlamaktan kurumuş göz pınarlarına tek merhem, ortaya çıkacak gerçekler olacak.. Eğer gerçeğin izini sürüyorsak, aralarında Musa Orhan’ın da olduğu, bu hikayenin bütün aktörlerine yakından bakmamız lazım."

Olay örgüsüne bakıldığı zaman Er ile Orhan arasında duygusal bir bağın olduğunun görülebildiğini söyleyen Dede, "Musa Orhan bunu yalanlıyor fakat İpek’in gözünü karartarak yollara düşmesi bunun böyle olduğunu gösteriyor. Evlenmek istiyorlar. Ya da İpek her genç kız gibi ilişkisinin evliliğe doğru gitmesini istiyor. Ancak süreç öyle ilerlemiyor. Ne Musa Orhan evlenme niyetinde ne de İpek’in ailesi ve özellikle de abisi bu evliliğe razı. Ne oluyorsa işte İpek’in ‘sana kaçtım’ dediği o günlerde oluyor." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar