GÜNCEL

Ersoy Dede'den 'Milli Uzay Programı için övgü dolu sözler: Sadece şeftali üretmemizi istemişlerdi, şimdi Ay'a Gidiyoruz!

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Erdoğan tarafından ilan edilen 'Milli Uzay Programı'nı överek, yakın siyasi tarihimiz ile bugünkü ulaştığımız seviye arasındaki farkı gözler önüne serdi.

Ersoy Dede'den 'Milli Uzay Programı için övgü dolu sözler: Sadece şeftali üretmemizi istemişlerdi, şimdi Ay'a Gidiyoruz!

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede yazısında, ülkemizin Ay’a insan gönderebildiği bugünleri ile yakın tarihimiz arasındaki farka dikkat çekti. Ersoy, Erdoğan’ın milli uzay programını ilan ederken yakın siyasi tarihimizin bir film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğini belirterek, kimsenin, bu ülkenin lideri Erdoğan’a ‘bunu başaramazsın…’ diyemediğini, çünkü kazanmanın alışkanlık yaptığını söyledi.
Ersoy Dede, ülkemizin sürekli kazanımlar içinde olduğunu ve artık bambaşka seviyelere ulaştığımızı ifade etti. Dede, bugünlere nereden geldiğimiz ve nasıl senelerce engellendiğimizin hiç akıllardan çıkarılmaması gerektiğini vurguladı ve örnek bir hikaye anlatarak, ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesinin nasıl başladığını açıkladı.

İşte o yazı... 

Bu ülkenin lideri Erdoğan milli uzay programını ilan ederken yakın siyasi tarihimiz bir film şeridi gibi geçti gözümün önünden.. Bugün Erdoğan Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz' derken... "Uzay aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı uluslararası iş birliğiyle hayata geçireceğiz..." derken... "..2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş yapacağız..." derken kimse çıkıp da 'bunu başaramazsın diyemiyor... Neden biliyor musunuz? Çünkü kazanmak alışkanlık yapar... Tıpkı kaybetmenin alışkanlık yaptığı gibi... Senelerce kaybetmiş ve bunun konforunu yaşayan birini kazanmaya motive etmek ne kadar güç ise senelerdir çıtayı hiç aşağıya indirmeden sürekli kazanan biri için de yeni zaferler kaçınılmazdır... Tek tek dönüp saymaya gerek yok. Biz artık bambaşka bir seviyedeyiz...

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum