GÜNDEM

Ersoy Dede'den "Kanal İstanbul Erkekliği öldürür” diyenlere bomba öneriler

Kanal İstanbul projesi için düzenlenen çalıştayda konu bambaşka yerlere geldi. Star yazarı Dede de bu meseleye değindi köşesinde ve 'telif istemez' diyerek bir sonraki çalıştay için örnekler sıraladı.

Ersoy Dede'den "Kanal İstanbul  Erkekliği öldürür” diyenlere bomba öneriler

Star yazarı Ersoy Dede konuyu ciddiyetle konuşmanın zeminini yok ettiklerini söyledi ve "Kanal İstanbul sizi erkekliğinizden edecek!" diyerek tüm sözleri tükettiklerini belirtti. Ersoy Dede bomba örnekler verdi ve "Yarın bir başka çalıştay yaparlarsa tepe tepe kullanabilirler telif istemez" diye yazdı.

Kanal İstanbul kellik de yapar mı?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kanal İstanbul Projesi’ni, düzenlediği bir çalıştayla masaya yatırdı. Bu çalıştayda, konu; depremselliğe etkisinden, su havzalarından, antik kentin göreceği zarardan, ekonomisinden falan çıkıp başka başka yerlere geldi.. Oturumda konuşan Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam; “… Kanal, iki barajın üzerinden geçiyor. Burada yıllarca biriken organik atığı da Marmara'ya getirir. Bu gelince oksijen de gelmeyeceği için etraf çürük yumurta gibi kokar, bu koku erkeklik üreme hormonu üzerinde olumsuz etkiye sahiptir.. Yani; “Erkekliği öldürür” dedi.. Ve de ekledi; "Eğer referandum yapacaksanız soracağınız soru, kısırlaşalım mı, kısırlaşmayalım mı" olsun..  Değerli dostlar, normal şartlar altında gönül ister ki; size ciddi ciddi kanal istanbul anlatayım. Ama adamlar işi getirip öyle bir yere dayandırdı ki artık bu konuyu ciddiyetle konuşabilmenin zemini ortadan kalktı. Bu bir şaka olsaydı da hep beraber gülseydik keşke... Fakat değil ne yazık ki..  Koca koca profesörler anlı şanlı milletvekilleri çıkıp "Kanal İstanbul sizi erkekliğinizden edecek!" deyince, daha da söyleyecek söz bırakmadılar.. Bu saatten sonra bizim yapabileceğimiz tek şey, naçizane önerilerdir. Yarın bir başka çalıştay yaparlarsa tepe tepe kullanabilirler telif istemez.. Mesela; ‘Kanal İstanbul obeziteye yol açacak’..  ‘Kanal İstanbul’dan sonra saçlar daha erken yaşta dökülecek’…  ‘Kanal çevresinde doğan çocuklar boğaz kıyısında doğan çocuklara göre daha kısa boylu olacak’.. ‘Mevcutta kanal yakınlarında arsa alanların zamanla boyları kısalacak’…. ‘Kadınların adet düzeni bozulacak’.. ‘Erkekler daha erken yaşta prostat olacak’..  ‘Eğer kanal yapımı planlanandan daha uzun sürerse kabızlık, beklenenden erken biterse ishal yapacak’.. ‘Kanal çevresine çekilen çitlere asma kilit asanlar evde kalacak’…vs.. Maddeleri arttırabilirim..  Ama, yok  bunlardan başka çıkıp da; "…depremi tetikler, su kaynaklarını bitirir, antik kenti yok eder…" gibi argümanlar sunmaya kalkarlar ise hiç de inandırıcı olmayacalar. "..Kanal istanbul saç dökülmesine yol açar.." yeteri kadar güçlü bir argüman zaten..  Bence buna bir an evvel çalışmalılar.. Kampanyasını da ‘kellik mağarası’nda Sadettin Teksoy’la yapsınlar.. "..Kelim benim, kelim benim.." 


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar