MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede'den Cumhuriyet gazetesine zor soru

Star yazarı Ersoy Dede, muhalefetin tarafsız gazetecilik adı altında bambaşka bir medya anlayışını dikte ettiğini belirtti ve Cumhuriyet gazetesine Fahrettin Altun'un evinin dikizlenmesine ilişkin zor bir soru sordu.

Ersoy Dede'den Cumhuriyet gazetesine zor soru

Son zamanlarda ortaya attığı teyitsiz iddialar ve yapılan haberler ile sık sık gündeme gelen Cumhuriyet gazetesi, bu sefer de Ersoy Dede'nin hedefindeydi. Dede, Cumhuriyet gazetesine 'söz konusu Aykut Erdoğdu'nun imarsız villası olsaydı Fahrettin Altun'a yaptığınız şekilde haber yapar mıydınız yapamaz mıydınız' diye sordu. 

İşte Ersoy Dede'nin yazısı:

‘Tarafsız habercilik’ ana başlığı altında son on senede bambaşka bir tanım ürettiler ve kendi medyaları eliyle bu yeni tanımı da tahkim ettiler. Eğer bir haber Erdoğan ve ekibinin icraatlarını (olumluyorsa/övüyorsa demiyorum) anlatıyorsa o haber ‘yanlı’ bir haber.. Yorumu anlarım. Bir icraat vardır haber olarak anlatılır. Biri der ki ‘bu icraatında hükümet başarılıdır’ bir diğeri der ki ‘hayır bu icraat uzun vadede başarısızlıktır’.. Bu anlaşılabilir. Fakat somut bir gerçekliği haber yaparken insanlar nasıl yanlı davranıyor olabilir ki?.. İşte kovid 19’la mücadeledeki test/vaka sayısı meselesi.. Çıktı adamın biri “neden bu sayısı 444’le çarpıp da açıklamıyorlar” falan dedi.. İnanılır gibi değil.. Sayının rafine biçimde ilan edilmesi “yanlı” habercilik, bunun neden 444’le çarpılıp verilmediği gibi saçma sapan bir çıkış ise tarafsızlık öyle mi?.. Bu tarafsız (!) habercilik numarasının en spesifik örneğini, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Prof.Dr.Fahrettin Altun’un evinin taciz edildiği olayda net biçimde gördük..

***
Misal, Çeşme’de AK Partili bir yerel siyasetçi, CHP’li Aykut Erdoğdu’nun, imara aykırı olduğu tespit edilen evine elinde kamerayla gitmiş olsaydı.. Burada görüntü kaydetmiş ve bunu da teşkilat yöneticileriyle paylaşmış olsaydı.. Bu operasyonun talimatını da AK Parti İzmir il Başkanı’nın verdiği ortaya çıksaydı… Soruyorum Cumhuriyet Gazetesi’ne, bunu haber yapar mıydınız yapmaz mıydınız?..

Yazının  tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar