MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede'den CHP'ye 'basın özgürlüğü' tepkisi

Star yazarı Ersoy Dede, Muharrem İnce ve Gürsel Tekin'e basın özgürlüğü konusunda söyledikleri nedeniyle tepki gösterdi. Dede, Gürsel Tekin'in 'gazetelere el koyacağız' söylemini hatırlattı.

Ersoy Dede'den CHP'ye 'basın özgürlüğü' tepkisi

Katıldığı program esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının yayınlanmasına stüdyoyu terk ederek tepki gösteren Muharrem İnce ve Fahrettin Altun'a basın özgürlüğü dersi vermeye kalkan Gürsel Tekin'e Star yazarı Ersoy Dede'den tepki geldi. 

Dede, İnce'ye CHP'de bile bir vasfının olmadığını hatırlatırken Gürsel Tekin'in ise 'iktidara gelir gelmez bazı gazetelere el koyacağız' minvalindeki sözlerini hatırlattı.

İşte o yazı:

Yine CHP içinde her koltuğa talip olmuş fakat bir türlü elde edememiş bir isim var.. Gürsel Tekin.. Genel başkan olmaya çalıştı olmadı, belediye başkanı olmaya çalıştı, cumhurbaşkanı adayı olmaya çalıştı olmadı.. Olmuyor işte.. En son izci lideri olayım, ‘oymak başı’, ‘oba başı’, ‘öbek başı’ bir şey olayım bari diyecek diye bekliyorum.. Neyse bu beyefendi Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Prof.Dr.Fahrettin Altun’a basın hürriyeti öğretmeye kalkmış.. Hangi kriterlere göre yazıldığını çok çok iyi bildiğimiz bir “sözde” basın özgürlüğü çizelgesini paylaşıp ülkede basın özgürlüğü olmadığını ima etmiş.. Tanıştırayım bu arkadaş, (bakın zihniyet olarak CHP demiyorum, doğrudan Gürsel Bey’den söz ediyorum) “Eğer iktidara gelirsek, geldiğimiz ilk gün bakın ikinci gün demiyorum ilk gün bunların (bizim yani) gazetelerine el koyacağız, tamamına..” demiş bir adamdır.. “Tamamına” diyerek de altını kalın kalemle çizdi.. Şimdi böyle biri çıkmış, “basın hürriyeti” palavraları anlatıyor.. İnanılır gibi değil.. Ya hu çok basın özgürlüğü/fikir ve ifade hürriyeti taraftarı olsanız CNNTurk’e, A Haber’e çıktı diye adam ihraç etmezdiniz.. Kime ne anlatıyorsunuz.. Gerçi siz de haklısınız.. Ne söyleseniz sorgusuz sualsiz alan bir kitleniz var.. Afiyet olsun.. 

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar