GÜNDEM

Ersoy Dede'den bomba yazı: Kim bu darbenin siyasi ayağı?

Star yazarı Ersoy Dede, 15 Temmuz darbe girişiminde asıl hedefin Erdoğan'ın öldürülmesi olduğunu ve bu başarılsaydı darbecilerin yeni bir kurtarıcı ortaya süreceğini söyledi ve darbenin siyasi ayağı kim diye sordu.

Ersoy Dede'den bomba yazı: Kim bu darbenin siyasi ayağı?

Herkesin merak ettiği soruyu Ersoy Dede sordu: Darbenin siyasi ayağı kim?

Bu soruyu irdeleyen Dede, darbecilerin yeni bir kahraman yaratmak istediğini fakat Erdoğan'a suikast girişiminin başarısız olmasıyla planlarının alt üst olduğunu ifade etti. 

İşte Ersoy Dede'nin o ifadeleri:

Nerede bu darbenin siyasi ayağı?.. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi için hep söyleniyor ya.. Ya da soruluyor diyelim.. Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı, kimler öldürülmüş, kimler tutuklanmış kimler kalmış olacaktı?.. Bu soruya verilecek rasyonel yanıt aynı zamanda o ünlü sorunun cevabını da iyot gibi açığa çıkarmış olacak.."Kim bu darbenin siyasi ayağı?" sorusu.. Finans ayağı, uluslararası ayağı, medya ayağı, mülkiye, askeriye, adliye ayakları hep tamam bir siyasi ayağı yok.. Nerede bu siyasi ayak?.. Eğer 15 Temmuz’cular başarılı olsaydı Cumhurbaşkanı ve Başbakan kim olacaktı?..

***

Geçmiş darbelerde izlenen yol belliydi.. Darbe sonrası kim teşneyse onun kapısı çalınırdı. Misal 27 Mayıs’ı belki İsmet İnönü yaptırmamıştı ama sonuçlarından ziyadesiyle istifade etti, değil mi?.. 12 Eylül’cüler darbe sonrası Turhan Feyzioğlu’nu çağırtıp yetki verdiğinde Feyzioğlu’nun da hiç bir şeyden haberi yoktu.. Kemal Cantürk’ü, Turgut Özal’ı, ‘Ben Başbakan oldum’ diye aradı.. 28 Şubat’ta ise asker açık açık hükümeti Mesut Yılmaz’a vermiş, darbenin ruhu sayılan MGK kararlarını da hayata geçirmesi için masasına koymuştu.. Yani her darbeden sonra bir işbirlikçi bulunuyordu geçmişte..

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar