GÜNDEM

Ersoy Dede yazdı: 'Siz masum olabilirsiniz ama çağrınız değildi'

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, sosyal medyada 'Help Turkey' etiketiyle yapılan paylaşımları köşesinde eleştirdi. Dede, konuyla alakalı "Evet Help Turkey çalışması gerçek bir CIA projesiydi.. Ve bazı dostlarımızın bunun samimiyetle yardım çağrısı, çaresizlik nedeniyle yükselen bir feryat olduğuna inanması da bu CIA projesinin bir parçası..." ifadelerine yer verdi.

Ersoy Dede yazdı: 'Siz masum olabilirsiniz ama çağrınız değildi'

Önce Manavgat'ta başlayan ardından Marmaris ve Bodrum'da da ortaya çıkan yangınlardan sonra sosyal medyada 'Help Turkey' etiketiyle paylaşımlar yapılmaya başlandı. Birçok kişi tarafından paylaşılan fotoğraf bazı kesimlerde tepkiye neden oldu. Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, sosyal medyada 'Help Turkey' etiketiyle yapılan paylaşımlara sert çıktı. Paylaşımların CIA projesi olduğunu söyleyen Dede, "Elbette CIA kimseyi arayıp tek tek bu paylaşımı yaptırtmadı. Hepinizi bunun masum bir çağrı olduğuna inandırdı..." diye konuştu.

İşte o yazı:

Sabah Gazetesi'nin dünkü sayısında Hilal Kaplan çok önemli bir makaleye dikkat çekiyor. Foreign Policy'de geçen hafta yayınlanan ''Erdoğan rejimindeki çatlaklar büyüyor'' başlıklı küstah makale.. Buradan yola çıkarak Hilal Kaplan, ''.. Ne o yoksa bir hazırlık mı var?..'' diye soruyor. ..

**

Bak arkadaş biz bu filmi gördük.. Daha doğrusu, 1960'taki 27 Mayıs kanlı faşist darbesinden itibaren her 10 yılda bir görüyoruz. Önce kamplaştırma (Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Dindar-Seküler), ardından iç savaş kışkırtması (.. Maraş, Çorum, Sivas, Başbağlar, Gazi, Gezi..) Ve her seferinde bir silahlı müdahale... Cumhuriyet tarihimiz boyunca bunu hep yaptılar.. Yapmaya da devam ediyorlar.. Ama tek başlarına da yapmıyorlar elbette.. Bir gün solcular oluyor yanlarında bir gün Kemalistler bir gün bir başka güç merkezi.. İşte gördünüz, 15 Temmuz'da FETÖ ile iş tuttular.. Dönemin şartlarına göre güncelleniyor yani yerli işbirlikçileri.. 

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar