GÜNCEL

Ersoy Dede yazdı: ‘İçkiyi yasaklayacaklar' diye diye 27 Ramazan geçti

Star gazetesi yazarı da alkol yasağı tartışmalarına dahil oldu. Ersoy Dede, ‘İçkiyi yasaklayacaklar' diye diye 27 Ramazan geçti başlıklı yazısında '27 Ramazan geçti arkadaş.. Yaza denk geldiği oldu, kışa denk geldiği oldu, yılbaşıyla çakıştığı oldu.. 27 Ramazan ayı geçirdik bu safsatalarla.. Allah aşkına hangi Ramazan'da içki yasaklandı?' diyerek tepkisini ortaya koydu.

Ersoy Dede yazdı: ‘İçkiyi yasaklayacaklar' diye diye 27 Ramazan geçti

Star gazetesi yazarı da alkol yasağı tartışmalarına dahil oldu. Ersoy Dede, ‘İçkiyi yasaklayacaklar' diye diye 27 Ramazan geçti başlıklı yazısında  '27 Ramazan geçti arkadaş.. Yaza denk geldiği oldu, kışa denk geldiği oldu, yılbaşıyla çakıştığı oldu.. 27 Ramazan ayı geçirdik bu safsatalarla.. Allah aşkına hangi Ramazan'da içki yasaklandı?' diyerek tepkisini ortaya koydu. 

Ersoy Dede bunun yanı sıra, bu tartışmanın 1994 seçimleri öncesine kadar dayandığını hatırlatıp,  'Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına geleli tam 27 sene.. İlk günden beri bıkmadan usanmadan aynı yalanı söylediler ve ünlü %25, hiç tereddüt etmeden bu saçmalığa inanmaya devam etti.. Kadınları zorla çarşafa sokacaklar, toplu ulaşımı kadın-erkek diye ayıracaklar, içki satışını durduracaklar, flört etmeyi yasaklayacaklar, sokaklarda din polisleri dolaşacak oruç tutmayanları tespit edip hapse atacak... Daha neler neler.. Ne zaman sıkışsalar bu saçmalık piyasaya sürülür.. Birilerinin bunu her seferinde ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirmesi neyse de her seferinde on binlerce saf da bu yalana inanıyor' diyerek sitem etti. 

İşte o yazı... 

Aslına bakarsanız, dünün-bugünün meselesi değil. Bu tartışma daha 27 Mart 1994 seçimleri öncesi başlamıştı.. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, Refah Partisi'nin gelmekte olduğunu görünce, kendi seçmenini konsolide etmek için CHP'nin uydurduğu yalanlardan biriydi.. "Geldiklerinde hayat tarzınıza müdahale edecekler"... 27 sene oldu.. Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına geleli tam 27 sene.. İlk günden beri bıkmadan usanmadan aynı yalanı söylediler ve ünlü %25, hiç tereddüt etmeden bu saçmalığa inanmaya devam etti.. Kadınları zorla çarşafa sokacaklar, toplu ulaşımı kadın-erkek diye ayıracaklar, içki satışını durduracaklar, flört etmeyi yasaklayacaklar, sokaklarda din polisleri dolaşacak oruç tutmayanları tespit edip hapse atacak... Daha neler neler.. Ne zaman sıkışsalar bu saçmalık piyasaya sürülür.. Birilerinin bunu her seferinde ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirmesi neyse de her seferinde on binlerce saf da bu yalana inanıyor. Acaba bu kadar açık bir yalana inanmak, bir tür çaresizlikten mi kaynaklanıyor ki? "Bırak şimdi yaşam tarzına müdahale iddialarını, sen bana ne vaat ediyorsun?" diyecek bir seçmeni yok mu acaba bu partilerin?..

**

Şimdi yine başladılar; "Ramazan nedeniyle içki satışı yasaklandı"... 27 Ramazan geçti arkadaş.. Yaza denk geldiği oldu, kışa denk geldiği oldu, yılbaşıyla çakıştığı oldu.. 27 Ramazan ayı geçirdik bu safsatalarla.. Allah aşkına hangi Ramazan'da içki yasaklandı?.. İçkiyi yasaklamak için bu iktidar neden 20 yıl bekledi?.. Bütün kadınları çarşafa sokma kararını da 2040'ta mı hayata geçirecek?.. Bütün eğlence mekanlarını ne zaman kapatacaklar peki? 2100'de mi?..

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar