GÜNDEM

Ersoy Dede yazdı: Enis Berberoğlu'nun davadan nasıl kurtulur?

Star yazarı Ersoy Dede, Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasından kurtulmasının yolunun trol gazeteci Can Dündar'dan geçtiğini söyledi.

Ersoy Dede yazdı: Enis Berberoğlu'nun davadan nasıl kurtulur?

Davanın gelişim sürecini yazan Ersoy Dede, Can Dündar'ın işaret ettiği solcu vekilin kimler olabileceğini yazdı. Ve işaretlerin Enis Berberoğlu'nu gösterdiğini söyledi. 

Berberoğlu'nun davadan kurtulması için formülünü de yazan Dede, Can Dündar, o bilgileri Enis Berberoğlu'ndan almadığını söylerse davanın seyri değişir dedi. 

İşte o yazı:

Enis Berberoğlu'na 25 yıl aldıran mahkemenin en önemli kanıtı neydi biliyor musunuz?.. Can Dündar'ın ifşaatı.. Berberoğlu hakkındaki ana suçlama, Can Dündar'ın kitabında yer verdiği tarih ve saatte kendisini ziyarete gelen bir solcu milletvekilinin bu görüntüleri getirdiği bilgisine dayanıyor.. Yani Enis Berberoğlu'nun olduğu yorumu, tamamen o gün ve saatte telefonunun Şişli (Cumhuriyet gazetesi) yakınlarından sinyal vermesinden kaynaklanıyor.. Oysa aynı gün ve saatte Can Dündar'ı iki solcu milletvekili daha aramıştı.. Sırrı Süreyya Önder ve Rıza Türmen.. Hatta eski milletvekili Zülfü Livaneli de.. Can Dündar, kitabında o solcu milletvekilinden söz ederken kendisine; "..istersen ismimi verebilirsin..." dediğini de yazdı. Ama vermedi.. Fakat inkar da etmedi.. Enis Berberoğlu ise yargılamanın başından beri, görüntüleri verdiğini kabul etmiyor ancak davanın ruhuna itirazı olduğu için de suçlamaları reddetmiyordu..

***

Sorduk ya 'şimdi ne değişti?' diye!.. Eğer Can Dündar, arkadaşını kurtarmak ister ve çıkıp derse ki ; 'hayır ben o görüntüleri Enis'ten almadım. Gazetenin kapısında bir sarı zarf içinde buldum'.. O zaman davanın seyri değişir.. Kendi gazetesinin bugünkü yönetiminin tabiriyle 'trol gazeteciliği'nin kurbanı olduğunu söyleyip davanın seyrini değiştirebilir yani.. Tabi eğer isterse..

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar