GÜNDEM

Ersoy Dede ve Melih Altınok, Fatih Altaylı'ya sordular...

Fatih Altaylı, "Bylock kullanan göreveki 12 vali"yi yazdı... Melih Altınok, o valilere kokunmayan savcıyı, Ersoy Dede ise o 12 valinin kim olduğunu sordu...

Ersoy Dede ve Melih Altınok, Fatih Altaylı'ya sordular...

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı iki gün üst üste "Halen görevde olan Bylock kullanıcısı 12 vali" olayını yazıyor... Ardından da ekliyor: "Hele hele bunlardan biri hakkında savcıların söylediği daha da ilginç: 'Bir valinin ByLock'la yaptığı tam 1800 mesajlaşma var. Çok açık. Hepimiz biliyoruz. Ama dokunamıyoruz.'..."

Fatih Altaylı'nın yazısıyla ilgili Fatih Altaylı'ya iktidar yanlısı medyada yazan iki yazardan çağrı geldi...

Ancak gelen çağrılardaki farklılık dikkat çekti...

MELİH ALTINOK NEYİ SORDU?..

"Yazarı da bu mevzuun öyle her zamanki gazetecilik kolpolarını kaldırmayacağını bilecek deneyime sahip" diyerek Altaylı'ya "uydurduysan hesabını verirsin" mesajı gönderen Sabah yazarı Melih Altınok, "FETÖ'cü valilere dokunmayan savcının ismini açıklamasını" istedi... 

ERSOY DEDE NEYİ SORDU?..

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede ise, "dokunmayan savcı"yı değil de o "12 Bylock kullanıcısı valinin kim olduğunu" sordu ve ekledi:

"Eğer bu bilgi gerçekse kamuoyu gereğinin yapılıp yapılmadığını bilmek zorunda.. Gerçek değil de uydurmaysa da Fatih Altaylı’dan sorun hesabını.."

İşte o yazılar:

İŞTE MELİH ALTINOK'UN YAZISI:

FATİH BEY 'BAŞKA YERİMİZİ' FALAN BIRAKIN, O SAVCIYI DERHAL AÇIKLAYIN

Habertürk'ten Fatih Altaylı geçtiğimiz gün çok ciddi bir iddiayı köşesinde dillendirdi.
Aynen aktarıyorum:
"...Soruşturmayı yürüten bir savcı ne diyor: 'Halen görevde olan 12 valinin ByLock kullanıcısı olduğunu biliyoruz, ama hiçbir şey yapamıyoruz'
Hele hele bunlardan biri hakkında savcıların söylediği daha da ilginç: 'Bir valinin ByLock'la yaptığı tam 1800 mesajlaşma var. Çok açık. Hepimiz biliyoruz. Ama dokunamıyoruz.'
Bunları ben uydurmuyorum. Savcılar söylüyor. Ve bu ülkede FETÖ ile mücadele ediliyor öyle mi? Savcılar gülüyor bu lafa. Ben de gülüyorum. Siz de gülün. İster ağzınızla, ister başka bir yerinizle!"
Bunlar çok ama çok ciddi iddialar. Yazarı da bu mevzuun öyle her zamanki gazetecilik kolpolarını kaldırmayacağını bilecek deneyime sahip.
Şimdi. Eğer Fatih Altaylı yazısında iddia ettiği gibi gerçekten FETÖ davalarının akıbetinden kaygılandığı için bu riski aldıysa, o savcıyı açıklamak zorunda.
Öyle ya, kimmiş bu halktan aldığı yetkiyi herhangi bir nedenle kullanmadığını söyleyen basiretsiz, öğrenelim. Ya da en azından yüksek yargı bilsin ki, terörle mücadeleyi aksatan bu zatla ilgili işlem yapabilsin.
Haksız mıyım? Düşünsenize, Altaylı'nın ismini açıklamadığı savcı gerçekten varsa... Bu savcının sözünü ettiği FETÖ'cüler kim bilir şu an ne kumpaslar kuruyorlar halka!
Ama Altaylı, "Elimde 180 ByLock'çunun listesi var" deyip hâlâ savcılıklara başvurduğunuduymadığımız Kılıçdaroğlu gibi, "nasıl olsa unutur bu halk" diye düşünüyorsa, yanılıyor.
Zira şu an FETÖ ile ilgili elindeki bilgiyi yargıyla paylaşmayanın yaptığı şey en naif ifadeyle yardım ve yataklıktır!
Evet, bekliyoruz Fatih Bey.

İŞTE ERSOY DEDE'NİN YAZISI

KİM Bİ 12 VALİ?

Fatih Altaylı iki gün üst üste yazdı.. Neden yer yerinden oynamıyor?..
Diyor ki Habertürk’teki köşesinde Fatih Altaylı;“…Halen görevde olan 12 valinin, ByLock kullanıcısı olduğunu biliyoruz ama hiçbir şey yapamıyoruz...” İki kez yazdı bunu..“..Bir büyükşehrin valisi, ByLock’tan tam tamına 1800 kere mesajlaşmış.. Aktif değil, çok aktif kullanıcı…” diyor Altaylı.. Eğer bu bilgi gerçekse kamuoyu gereğinin yapılıp yapılmadığını bilmek zorunda.. Gerçek değil de uydurmaysa da Fatih Altaylı’dan sorun hesabını.. Ama yetti artık. Milletin şurasına kadar geldi.. O kadar adam o köprüde bunun için ölmedi..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar