MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede, Türk medyasına yapılan algı operasyonunu deşifre etti!

Star yazarı Ersoy Dede, Barış Pınarı Harekatı sürecinde Türk medyasına; özellikle de TRT World ve A News'e yönelik algı operasyonları başlatıldığını öne sürdü. Dede'ye göre CIA, bu operasyonda bazı teşne tipleri kullanıyor.

Ersoy Dede, Türk medyasına yapılan algı operasyonunu deşifre etti!

ABD'nin, yaptığı operasyon veya işgaller ile ilgili medyada baskı kurarak algı oluşturduğunu ifade eden Ersoy Dede, Türkiye'nin terörle mücadele etmesine rağmen medya üzerinden algı operasyonuna maruz kaldığını öne sürdü. 

Algı operasyonlarının CIA tarafından yönetildiğini ifade eden Dede'ye göre hedef TRT World ve A News...

İşte Ersoy Dede'nin "Türk medyasına dönük itibarsızlaştırma operasyonu" başlıklı yazısı:

Büyük bir harekattayız. Sahada Mehmetçik adeta destan yazıyor. Ama sadece onların kılıcının keskin olması yeterli değil. Bakın gözümüzün önünde Amerika senelerdir bizim coğrafyalarda operasyonlara imza atıyor. Ne yapıyor dikkat ettiniz mi? Medyasıyla algıyı tahkim ediyor. Kanaat önderleriyle entelektüel çevreleri ülkesinin haklılığına inandırmaya çalışıyor. Şarkıcısıyla futbolcusuyla, sinema yıldızıyla el birliği içinde dünyanın en haksız savaşlarında dünyayı haklı olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Biz ise zaten apaçık terörle mücadele ederken, işgalci ülke ithamına maruz kalıyoruz. Sadece teröristleri vururken etnik temizlik yaptığımız yalanı dünyayı dolaşıyor. Bu algıyı ortadan kaldıracak olan ise işte ABD’nin de kullandığı propaganda silahları. Başta da medyamız. Dünyaya Türkiye’den seslenen iki büyük televizyonumuz var. Biri A News diğeri TRT World. Ve bakın arka arkaya ikisi de bizden görünen bazı çevreler tarafından hedef alındı. Dikkat edin bu tesadüf değil. Böyle kritik günlerde yalancı/sahtekâr batıya yayın yapan iki kurumun sistemli biçimde hedef alınması elbette bir servis operasyonu. CIA, bazı teşne tipleri, kendileri bile farkına varmadan öyle güzel kullanır ki, o salak takımı kendi fikri zannettiği sözleri çıkıp savunmak zorunda kalır. Uyanık olalım.

Harekata ilişkin doğruların asıl dışarıdan anlatılması lazım

Dünyaya derdimizi doğru anlatmak kuşkusuz önemli. Fakat anlatan biz olduğumuzda etkisi sınırlı oluyor. İzliyorsunuz Prof. Dr. Gülnur Aybet’i değil mi? Resmen tek kişilik dev kadro. İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun. Hem twitter hesabından yayınladığı sarsıcı videolarla hem de batı medyasında yayınlanan makaleleriyle oluşan algıyı kırmaya yönelik çok büyük bir çaba sarf ediyor. Ama asıl dışarıdan birilerinin bir şeyler anlatması gerek. Bunun için de lobi gücü yüksek adamların taşın altına elini koyması gerekiyor. ‘Şu yıldız benim kankam’, ‘bu futbolcuyla öğle yemeğinde beraberdim’ diye 24 saat hava atan adamlarımız nerede? Bir kasap vardı hani, La Casa De Papel’i kapatacak gücü vardı. Onu et şapşaplarken görmeye dünya yıldızları geliyordu. Söylese bir ikisine de twitter hesaplarından lehimize iki cümle yazsınlar ya. Dünyanın dört bir yanındaki televizyonlarda reyting rekorları kıran bir televizyoncumuz vardı. Ada’da mı ki acaba? Sesi çıkmıyor. Tanımadığı futbolcu yok diyorlardı. Neyse bugünler turnusol günleri. Hepimiz notlarımızı alıyoruz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar