GÜNDEM

Ersoy Dede, PKK ile bağımız yok diyen HDP Genel Başkanı Mithat Sancar'a Diyarbakır annelerini işaret etti

Star yazarı Ersoy Dede, geçtiğimiz günlerde PKK ile bir bağımız yok diyen HDP Genel Başkanı Mithat Sancar'a Diyarbakır annelerini işaret etti.

Ersoy Dede, PKK ile bağımız yok diyen HDP Genel Başkanı Mithat Sancar'a Diyarbakır annelerini işaret etti

"HDP'liler neden ekrana çıkarılmıyor" sorusu ile gündeme gelen HDP ile PKK ilişkisine ilişkin partinin genel başkanı Mithat Sancar açıklama yapmıştı.

Sancar, açıkça HDP'nin PKK ile bir bağı yok demişti. 

Birçok isim gibi Ersoy Dede de bu sözleri inandırıcı bulmadı ve Sancar'a samimi iseniz Diyarbakır anneleri orada, gidin acılarını paylaşın dedi. 

İşte o ifadeler :

HDP Genel Başkanı Mithat Sancar demiş ki; “PKK ile HDP’nin bir irtibatı yok. Olmayan bir şey nasıl kesilir?”.. Elbette bu saçma sapan laf, sadece diğer HDP’lilerin söz ve davranışlarıyla tak diye çürütülebileceği gibi doğrudan Sancar’ın eski beyanatlarıyla bile tarihin çöp sepetine atılabilir. Ama bu kolaycılık olur. Bence böyle bir karşı tezle yanıt vermek yerine asgari müşterekte nasıl buluşulabileceğimize bakalım.

*** Mithat Sancar da kuşkusuz aptal değil. Elbette başına geçtiği partide talimatların Kandil’den geldiğini zaman zaman Kandil ile İmralı’nın parti yönetimi konusunda açmaza düştüğünü terör örgütünün Avrupa kanadının partiden kadro ve politik pozisyon talep ettiğini biliyor. Buna rağmen neden çıkıp; “bizim bir bağımız yok ki mesafe koyalım” diyebiliyor?.

*** En iyimser tahminle HDP’nin bir şans daha istediği ihtimali geliyor akıllara..

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum