GÜNDEM

Ersoy Dede: O gece marketlerde olanları abartmaya gerek yok

Star yazarı Ersoy Dede, Sağlık Bakanlığının ve İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarında yola çıkarak geçtiğimiz gece marketlerde yaşanan izdihamın çok abartılmaması gerektiğini söyledi.

Ersoy Dede: O gece marketlerde olanları abartmaya gerek yok

Devlet, koronavirüs nedeniyle haftasonu 48 saat sokağa çıkma yasağı ilan etti fakat yasağın ilan edildiği anda marketlere akın eden vatandaşlar, izdihama neden oldu. 

Herkes doğal olarak korktu. Enfekte oldukları düşünülen yüzlerce insan, paniğe neden oldu. Ardından bakanlıklardan açıklamalar geldi. 

Açıklamaları yorumlayan Star yazarı Ersoy Dede, 'abartılacak bir şey yok! dedi. 

İşte o yazı:

Sokağa çıkma yasağıyla birlikte paniğe kapılan bazı kişiler kendini sokağa attı. Elbette buna kızanlar, öfkelenenler oldu. Ve kesinlikle haksız sayılmazlar. Zira sağlık bakanlığının iğneyle kazdıyı kuyuya düşüyorduk az kalsın. Fakat Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına bakılırsa, kalabalık oluşturan 250 bin kişi tespit edilmiş ve sağlık bakanlığı ile de koordineli bir şekilde takibi yapılacakmış. Yani anladığım, çok da abartacak bir şey yok. Bilmediğimiz yeni bir durum olduğu için biraz sersemledik, o kadar. Yoksa evden çıkamayacak olduğumuz halde arabanın deposunu doldurmak için benzincide kuyruğa girmenin bir açıklaması olabilir mi? Üstelik benzin fiyatlarının dibi gördüğü böyle bir dönemde. Hele ATM kuyruğunun hiç izahı yok. Yani evde banyodan mutfağa arabayla gideceksiniz de, salonda içtiğiniz çaya para mı ödeyeceksiniz, bilemedim !.. İşte bu tamamen ne yapacağımızı bilemekten.. Yeni bir durum ve başımıza ne geleceğini bilmediğimiz için attık kendimizi sokaklara.. Twitter’da gördüğüm esprili bir paylaşımdan esinlenerek yazayım; “.. sokağa çıkma yasağı tüm yurtta cadde ve sokaklarda coşkuyla kutlandı..” anlayacağınız.. İyi ama başka bir vakitte ilan edilse olmaz mıydı?

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum