GÜNDEM

Ersoy Dede: Milli enerjinin mimarı Erdoğan ve Albayrak'tır

Star yazarı Ersoy Dede, Karadeniz'de bulunan doğalgazın milli enerji ürünü olduğu ve bunun mimarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olduğunu yazdı.

Ersoy Dede: Milli enerjinin mimarı Erdoğan ve Albayrak'tır

Karadeniz'de bulunan doğalgazın ardından muhalif isimlerden gelen tepkileri ve tebrikleri değerlendiren Ersoy Dede, işçisinden mühendisine diyerek Berat Albayrak ve Erdoğan'ı es geçenlere tepki gösterdi. 

Dede, milli enerjinin asıl mimarların Erdoğan ve Albayrak olduğunun altını şu sözlerle çizdi:

Karadeniz’de gaz rezervi bulunmasının ardından bazı çevreler hemen harekete geçti. Kimi rezervin tahmin edildiği kadar çıkmayabileceğini yazdı. Kimi çıkarma maliyetinin, ithal maliyetlerinin üzerinde olabileceğini.. Daha dürüst olup eleştirecek hiç bir bir şey bulamayanların ise; “..işçisinden mühendisine bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürler..” diye yazdığını gördük.. ‘Kör muhalefettense bu bile iyidir’ diyenler, bu ‘işçiden mühendise’ teşekkürü alkışlamayı tercih etti.. Oysa görmek lazım orada ‘ehven-i şer’ bir durum yok. Bu ülkenin liderini, bu işte gövdesini taşın altına koymuş Hazine ve Maliye Bakanı’nı, işin fiili yürütücüsü Enerji Bakanı’nı yok sayıp, işçiye mühendise teşekkür, apaçık algı operasyonudur..

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum