GÜNDEM

Ersoy Dede: Millet her sözünüzü tek tek not alıyor

Son dönemde yaşanan olayların nasıl cereyan ettiğini ve tepkileri yazan Ersoy Dede, milletin tüm yaşananları takip ettiğini ve not ettiğini söyledi.

Ersoy Dede: Millet her sözünüzü tek tek not alıyor

HDP'ya açılan kapatma davasında ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesinde teröre destek verenlere arka çıkanlara seslenen Ersoy Dede, millet sakince tüm bunları not ediyor dedi. 

Dede, AK Parti'ye açılan kapatma davasının mimarlarından olan Sabih Kanadoğlu gibi isimlerin söz konusu HDP olunca demokrat kesildiğinin de altını çizdi. 

İşte o yazı: 

Son bir kaç gün Türkiye'nin yakın siyasi tarihine geçecek önemde pek çok olayı arka arkaya yaşadık.. Hem yargıtay cumhuriyet başsavcısı HDP'nin temelli kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı, hem dokunulmazlık fezlekeleri bir bir TBMM'ye gelmeye başladı hem cezası kesinleşen bir HDP'li milletvekilinin milletvekilliği düşürüldü, hem Danıştay okullarda okutulan 'Andımız'ın kaldırılması yönündeki karara yapılan itirazı reddetti.. Normal şartlarda bir kaç yılda yaşanması zor bu kadar hadiseyi bir kaç günde yaşadık.. Ve süreç dinamik.. Mesela milletvekilliği düşürülen isim direnişine devam ediyor.. Mesela hakkında kapatma davası açılan parti, tüm teşkilatlarıyla eylem hazırlığı içinde.. Mesela o partide dokunulmazlığı olmayan terör örgütü bağlantılı kişilere operasyonlar yapılıyor.. Tüm bunlar ve daha fazlası, kuşkusuz her politik hareket ve lider için 2023'e giden yolların da taşlarını döşüyor..

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar