GÜNDEM

Ersoy Dede: Meral Akşener HDP hakkında ne düşünüyor?

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Ekrem İmamoğlu'nun Kadınlar Günü'nde Meral Akşener ve Pervin Buldan'ı etiketleyerek tweet atmasına gösterilen tepkilerin ardından Meral Akşener'in politik cevap vermesi ve görüşünü tam olarak yansıtmamasına tepki gösterdi. Ersoy Dede, ''Mesaja İYİ Parti içinden beklenen bazı isimlerden tepkiler gelmişti. Bu tepkiler kuşkusuz tabandaki milliyetçi kanadın yüreğini soğutmaya yetmedi.. Daha net bir karşı duruş bekledi İYİ Parti seçmeni'' dedi.

Ersoy Dede: Meral Akşener HDP hakkında ne düşünüyor?

Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede,  Ekrem İmamoğlu'nun Kadınlar Günü'nde Meral Akşener ve Pervin Buldan'ı etiketleyerek tweet atmasına gösterilen tepkilerin ardından Meral Akşener'in politik cevap vermesine tepki gösterdi. Dede, ''Ne zaman bu iki konuda mikrofon uzatılsa Meral Hanım'a, teknik bilgi verip geçiştirmeyi tercih ediyor.. Dokunulmazlıklar ile ilgili 'içeriğine bakacağız, bağlayıcı grup kararı alamıyoruz' falan diyor, HDP'nin kapatılması ile ilgili de Yargıtay sürecine işaret ediyor.. Ya hu onları zaten ekran ekran dolaşan hukukçular, siyaset bilimciler falan uzun uzun anlatıyor zaten.. Bir hareketin başındaki isim olarak, kitleleri peşinden sürüklemek üzere yola çıkmış bir lider olarak tavrınız nedir? Bakışınız nedir, onu açıklar mısınız?'' diyerek sitem etti. 

İşte o yazı... 

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Kadınlar günü mesajıyla başlayan tartışma sürüyor.. Hatırlayın.. İmamoğlu hem Meral Akşener'i hem de Pervin Buldan'ı etiketleyerek kutlama mesajı yayınlamıştı. Mesaja İYİ Parti içinden beklenen bazı isimlerden tepkiler gelmişti. Bu tepkiler kuşkusuz tabandaki milliyetçi kanadın yüreğini soğutmaya yetmedi.. Daha net bir karşı duruş bekledi İYİ Parti seçmeni..

Aslında Bu twit üzerine yapılan tartışma da yersiz.. Çok daha güncel iki mesele var masada.. Dokunulmazlıklar var HDP'nin kapatılması yönündeki çağrılar.. Ne zaman bu iki konuda mikrofon uzatılsa Meral Hanım'a, teknik bilgi verip geçiştirmeyi tercih ediyor.. Dokunulmazlıklar ile ilgili 'içeriğine bakacağız, bağlayıcı grup kararı alamıyoruz' falan diyor, HDP'nin kapatılması ile ilgili de Yargıtay sürecine işaret ediyor.. Ya hu onları zaten ekran ekran dolaşan hukukçular, siyaset bilimciler falan uzun uzun anlatıyor zaten.. Bir hareketin başındaki isim olarak, kitleleri peşinden sürüklemek üzere yola çıkmış bir lider olarak tavrınız nedir? Bakışınız nedir, onu açıklar mısınız?.. HDP Kapatılmalı mı kapatılmamalı mı?.. Mevcut politik aktörlerine siyaset yasağı getirilmeli mi getirilmemeli mi?.. 28 HDP'li vekilin vekillikleri düşürülmeli mi düşürülmemeli mi?.. Siz bırakın teknik hukuki süreci falan.. Net bir biçimde bu konuda bir tavrınız var mı yok mu?..

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum