GÜNDEM

Ersoy Dede Kadri Gürsel'in tahliyesini yazdı

Ersoy Dede, Kadri Gürsel’in tahliye edilmesinin, adaletin ‘muhalif gazetecileri içeri tıkmak’ şeklinde olmadığının en açık göstergesi olduğunu belirtti.

Ersoy Dede Kadri Gürsel'in tahliyesini yazdı

Star yazarı Ersoy Dede, Kadri Gürsel’in tahliye edilmesi, adaletin ‘muhalif gazetecileri içeri tıkmak’ şeklinde siyasetin aracı olarak kullanılmadığının en açık göstergesi olduğunu belirtti.

Ersoy Dede bugünkü köşe yazısında özellikle,‘gazeteciler tutuklanıyor’ algısı oluşturacak bu yargılamalarda evvelâ adaletin tecelli etmesi, ardından da Türkiye’yi zor durumda bırakacak suçlamalara zemin oluşturacak hatalara yer verilmemesi gerektiğini savundu.


İşte Ersoy Dede'nin bugünkü yazısından bir bölüm:

Kadri Gürsel’in serbest kalması

Cumhuriyet gazetesi davasında Kadri Gürsel’in tahliye edilmesi, adaletin ‘muhalif gazetecileri içeri tıkmak’ şeklinde siyasetin aracı olarak kullanılmadığının en açık göstergesi..

Lafı dolaştırmadan ifade edeyim ki, bu karar gerçek anlamda bir ‘yetmez ama evet’... Defalarca yazdım burada bir daha yazayım.. Kadri Gürsel, en somut delil olarak, ByLock’lu kişilerden aldığı mesajların gösterildiği bir suçlama ile daha fazla yatamazdı.. Bu tahliye aynı zamanda gösterdi ki, hukuk işliyor...

Endişe edecek bir şey yok... Değerli dostlar, özellikle,‘gazeteciler tutuklanıyor’ algısı oluşturacak bu yargılamalarda evvelâ adaletin tecelli etmesi, ardından da Türkiye’yi zor durumda bırakacak suçlamalara zemin oluşturacak hatalara yer verilmemesi gerekiyor.. 

Ersoy Dede'nin yazısının tamamı için TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar