GÜNDEM

Ersoy Dede, HDP'yi ulusal güvenlik sorunu ilan etti

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, HDP'nin PKK terörüne verdiği desteği hatırlatarak bugünkü köşe yazısında şu kritik soruyo sordu: HDP, ulusal güvenlik sorunu değil midir?

Ersoy Dede, HDP'yi ulusal güvenlik sorunu ilan etti

Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkan tek siyasi parti olan HDP, Ersoy Dede tarafından ulusal güvenlik sorunu ilan edildi. 

Dede, HDP'nin belediyelerin imkanlarını bile PKK terörüne peşkeş çektiğini hatırattı. 

İşte Ersoy Dede'nin ifadeleri: 

Bu yüzyılın en kanlı, cani vahşi terör örgütü PKK, bize saldırdığı sınırlarımızdan temizleniyor. Kahraman Türk askeri tek tek alıyor PKK’nın hakimiyetindeki yerleri. Bunu yaparken de birileri içeride ısrarla sanki teröre karşı bir mücadele verilmiyor da orada demografiyi değiştirecek bir adım atılıyormuş gibi algı oluşturmaya çalışıyor. Dışarıya terör örgütüyle değil doğrudan bir etnik yapıyla savaşılıyormuş havası vermeye çalışıyorlar. Bunu da yapan HDP. ‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ diyen, ‘savaş oldukça gerilla dağa çıkmaya devam edecek’ diyen, ‘biz sırtımızı YPG’ye yasladık’ diyen, belediyelerini terör örgütü lojistik üssü gibi kullandıran, araçlarını terör örgütünün emrine veren HDP. Şimdi çok kritik bir harekat esnasında, Türkiye’yi sanki etnik temizlik yapıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Ve bunu da Gazi Meclisimizin çatısı altında yapıyorlar. Böyle kritik zamanlarda, PKK’nın Ankara’daki temsilcilerinin varlığı gerçek anlamda bir ulusal güvenlik sorunu olarak çıkıyor karşımıza. Kimse kusura bakmasın da yasal olan her şeyi meşru göremeyiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar