GÜNDEM

Ersoy Dede: Gerçeklerin üstü örtülemez

Star yazarı Ersoy Dede, bugün kaleme aldığı yazısında olaylara bakış açılarındaki kamplaşmalara dikkat çekip, gerçeklerin er geç ortaya çıkacağını yazdı.

Ersoy Dede: Gerçeklerin üstü örtülemez

Star yazarı Ersoy Dede, bugünkü yazısında garip bir kamplaşma ile karşı karşıya olduğumuzun altını çizdi.

Dede, insanların olayları yorumlar veya aktarırken kullandıkları ifadelerde kendi bakış açıları üzerinden hareket ettiğini belirtip sözlerine şu şekilde devam etti "Misal geçenlerde bir şehir eşkıyası, bir genç kadına trafikte saldırdığı zaman şöyle bir haber okudum: “Başörtülü kadına saldırı”. Bu haberi yapan arkadaş yaptığı saçmalığın farkına varmış olacak ki, bir süre sonra haberini şöyle değiştirdi: “Diş Doktoru kadına trafikte saldırı”. Ben ondan sonrasına bakmadım.. Daha başka hangi aidiyetleri öne çıkararak haberini kurguladı, bilmiyorum."

Batman'da genç bir kızın, uzman çavuş tarafından tecavüze uğradığı gerekçesi ile intihar ettiği olayı da hatırlatan Dede, "Bir emekli siyasetçi, 'Yoksa tecavüzcü asker, mağdur kürt olduğu için mi üstü perdeleniyor?' diye sormuş. Bütün boyutlarıyla araştırıp gerçeğine ulaşmaya çalıştığım şu olaya, bu açıdan bakmak aklımın ucundan bile geçmemişti oysa.. Bu tez doğru olabilir, yanlış olabilir, bundan söz etmiyorum.. Ama birilerinin bir yerlerde meseleleri bu yönüyle kritik ediyor olmaları endişe verici." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar