POLEMİK

Ersoy Dede, davet polemiğine sert girdi: Davet değil talimat

İstanbul depreminin ardından yapılan toplantıya davet edilmediğini ima eden Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı tartışma sürüyor gidiyor. Sonu nereye varır bilinmez ama Star yazarının söylediği bir hakikat var: davet değil talimatla olur bu toplantılar.

Ersoy Dede, davet polemiğine sert girdi: Davet değil talimat

Star yazarı Ersoy Dede, deprem toplantısına davet edilmediğini ima eden Ekrem İmamoğlu'na sert bir göndermede bulunarak; davet değil talimatla olur bu işler dedi. 

Sözü sahibine bırakalım ve Dede'nin İmamoğlu'na neler dediğini beraber okuyalım:

Şu ‘davet’ meselesi çözülmeden İstanbul’un yönetilemeyeceği aşikar. Bunu basit bir iş gibi görmeyin. İstanbullu, deprem gibi sel gibi doğal afetler sonrasında, seçilmiş belediye başkanıyla hükümetin uyum içinde çalıştığını görmek ister. Bu bir güven meselesidir. Siyasi çekişmelere kurban gitmeyeceğini hissetmeye çalışır insanlar. Ama görülüyor ki, şovun olmadığı yerde boy göstermeyen belediye başkanı için İstanbullunun hislerinin bir önemi yok. Başkan, ‘Kent afet müdahale toplantısı’na katılmadı. ‘Neden katılmadınız?’ dendiğinde, davet edilmediği anlamına gelen laflar geveledi ağzında. Fatih Altaylı; ‘AFAD toplantısından geç haberi olduğu için kendini dışlanmış hissetti’ diye yazdı. Yani elbette belediyenin genel sekreter yardımcısı başta olmak üzere diğer yetkilileri de orada bulunmak üzere görevlendirdiğine göre bu davetten habersiz olmak değil tavır yapmaktır. Ayrıca daha ağır bir şeyi hatırlatmak lazım. Bu tür toplantılar davetle değil talimatla yapılır. İnsanlar nezaketinden söylemiyor ama bu iş, “Başkan gel de iki lafın belini kıralım” türü bir kahvehane çağrısı değildir. Acil durum toplantısıdır. Devlet kent yetkililerini bir masa etrafında toplar. “Ben kırıldım, üzüldüm, ünlem koyalım” denilebilecek bir durum değildir bu. Eğer Ekrem Bey, kendini bu tür konularda başka bir yere konumlandırıyorsa, söyleyelim yanlış yapıyor. Hani toplantıdaki temsil düzeyine bakıp da, ‘sizin denginiz ben değilim genel sekreter yardımcım’ falan diye düşündüyse bu enaniyetin siyasi faturasını çok ağır öder. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar