POLEMİK

Ersoy Dede: Can Dündar neden konuşmuyor?

Star yazarı Ersoy Dede, Mit Tırları davasında kafasında soru işaretleri olduğunu ve bunun en büyük sorumlusunun da Can Dündar olduğunu iddia etti..

Ersoy Dede: Can Dündar neden konuşmuyor?

Star yazarı Ersoy Dede, Mit Tırları davasında Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasının sevindirici olduğunu belirtirken, Can Dündar'ın sessizliğine dikkat çekti.

Kafasındaki soru işaretlerinin halen aydınlanmadığını belirten Ersoy Dede "Mesela görüntüleri verdiği iddia edilen Berberoğlu 25 yıl alırken, o görüntüleri yayınlayan Can Dündar neden 5 yıl 10 ay ceza alır?" sorusunu yöneltti.

İşte Ersoy Dede'nin yazısından bir bölüm:

Can Dündar neden konuşmuyor? 

MİT Tırları ihanetine ilişkin görüntüleri Cumhuriyet gazetesine verdiği iddiasıyla yargılanan Enis Berberoğlu yeniden yargılanacak.. Bu sevindirici.. Zira kafamdaki soru işaretleri henüz giderilmemişti.. Nedir bu soru işaretleri?. İşte bozma kararını veren mahkeme bazı noktaların altını çizmiş zaten. Mesela, Ocak 2014’te Aydınlık gazetesinin yayınladığı görüntüleri bir sene sonra yeniden yayınlamak, gizli belgenin ifşası sayılır mı?.. Ya da görüntüleri verdiği iddia edilen Berberoğlu 25 yıl alırken, o görüntüleri yayınlayan Can Dündar neden 5 yıl 10 ay ceza alır? Veyahut o görüntüler sahiden o tırlara mı ait yoksa bir yerden bulunmuş bir takım tır dorsesi içi görüntüleri durdurulan tırların görüntüleri ile kolaj yapılarak mı verildi?.. Gibi gibi çok sayıda cevaplanmamış soru var hâlâ daha kafamda..

Ersoy Dede'nin yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar