POLEMİK

Ersin Çelik ve Fatih Selek'ten İsmail Küçükkaya'ya sert ifadeler

Eşinin darp iddiaları, Ekrem İmamoğlu ile otelde yaptığı görüşme, Rahmi Turan olayı... Gazeteciler Ersin Çelik ve Fatih Selek, İsmail Küçükkaya ile ilgili bazı konuları hatırlatarak Küçükkaya'yı sert bir şekilde eleştirdi.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Ersin Çelik ve Fatih Selek'ten İsmail Küçükkaya'ya sert ifadeler

FOX TV'de Çalar Saat haberlerini sunan İsmail Küçükkaya, “Fikri Hür Vicdanı Hür” isimli yeni bir kitap yayınladı. Kitabına ilişkin Sözcü'ye röportaj veren Küçükkaya, burada "Gazetecilik hep zordu ama en zoru AKP döneminde oldu… Medya dönüştürüldü, erozyona uğradı" ifadelerini kullandı.

ERSİN ÇELİK: ÜZERİNE ASLA LEKE YAPIŞMIYOR, ZARAR GÖRMÜYOR, HARCANMIYOR, SAHİP ÇIKILIYOR...

Küçükkaya'nın bu ifadelerini Twitter hesabından paylaşan Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Küçükkaya'nın eski eşinin kendisiyle ilgili iddialarını hatırlatarak, "Adam eşini yumrukluyor, konuşmasın diye tehditler ediyor, kadın bir şekilde yaşadıklarını anlatıyor. Ama eldeki “silah” İsmail Küçükkaya’ya hiç bir leke yapışmıyor, zarar görmüyor, harcanmıyor. Sahip de çıkılıyor. Bu stratejik haberciliğe, dayanışmaya hayran olmamak elde değil..." ifadelerini kullandı.

FATİH SELEK: BAŞKA BİR GAZETECİ OLSA İNSAN İÇİNE ÇIKAMAZ

Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek ise Ersin Çelik'in tweetine cevap vererek, Küçükkaya'nın 2019'un Haziran ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının tartıştığı ortak yayın öncesi adaylardan Ekrem İmamoğlu ile bir otel odasında görüşmesini hatırlattı: "Aynen... Ben de bu 'maharetinden' dolayı kendisine çok büyük hayranlık duyuyorum. ... Başka bir gazetecinin moderatörlüğünü yapacağı tartışma programı öncesi taraflardan biriyle otel odasında gizlice görüştüğü ortaya çıksa ne olurdu? Değil ekrana, insan içine çıkamazdı."

ERSİN ÇELİK: O GÖRÜŞME HEM SİYASİ HEM DE GAZETECİLİK YOLSUZLUĞUYDU

Ersin Çelik, bir program sırasında Fatih Selek'in hatırlattığı o görüşmeye ilişkin yaptığı yorumdan kısa bir kesit paylaştı. Çelik, bu paylaşımına "Fatih abi yayın öncesinde hem medya hem de siyasi yolsuzluk yapıldı. Medya dünyasının en büyük skandallarından biriydi fakat herkes emin adımlarla yoluna devam etti. Bu video da dipnot olarak kalsın burada" notunu düştü.

FATİH SELEK RAHMİ TURAN KONUSUNU HATIRLATTI

Fatih Selek de Çelik'e "Kesinlikle katılıyorum. Daha başka bir sürü skandal var. Mesela Rahmi Turan'ın yalanı. Ama Türk medya tarihinin en büyük skandallarından biriydi bu. Unutturuldu, kapatıldı" şeklinde cevap verdi.

RAHMİ TURAN OLAYI NEDİR?


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Kasım 2019'da FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olmuş, bu program sırasında Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın "Saray'a çıkan CHP'li" yazısını yorumlamıştı. Kılıçdaroğlu, bu yazı için "Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur... CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var, mantık var. Başka işin mi gücün mü yok? Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda 'doğrudur' dedim. İsim vermek istemiyorum" demişti.

Bu sözleriyle Muharrem İnce'yi işaret ettiği belirtilmiş, konu uzun süre tartışılmıştı. Rahmi Turan da 23 Kasım'da yazıyla ilgili kaynağının Talat Atilla olduğunu söylemişti. Talat Atilla aynı gün kendi sitesinden yaptığı açıklamada "Benim kaynağım bir CHP'li", "Kemal Kılıçdaroğlu da haberi doğruladı" ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu da 25 Kasım tarihinde bu iddialara yanıt vererek Talat Atilla ile 7 yıldır görüşmediğini, "Partiyi karıştırmanın Erdoğan’ın amaçlarından biri olduğu" düşüncesi nedeniyle "doğrudur" dediğini söyledi ve ekledi: "Gidenlere dair bir bilgim varmış gibi çarpıtılmak isteniyor."

Sonunda Küçükkaya'nın programında fitili ateşlenen tartışma doğrulanamadı ya da yalanlanmadı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar