GÜNDEM

"Ermenistan insanlık suçu işliyor, Avrupa medeniyet krizi yaşıyor"

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Ermenistan insanlık suçu işliyor, Avrupa medeniyet krizi yaşıyor" ifadelerini kullandı.

"Ermenistan insanlık suçu işliyor, Avrupa medeniyet krizi yaşıyor"

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ermenistan’ın savaş suçlarını belegelemek ve konuyla ilgili bir rapor hazırlamak için geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’a giderek, Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerini bombalamasını yerinde inceledi. Malkoç, incelemelerini ve raporu Milliyet gazetesi yazarı Abdullah Karakuş'a anlattı:

KATLİAMI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

- İnsan hakları ihlalleri açısından ne gördünüz, çocuklar ölüyor...

Savaş yapılan yerlerde karşılıklı çatışmalar olabilir. Ancak savaşın dışında kalan köylerin şehirlerin hele gecenin ilerleyen saatlerinde bilerek ve kasıtlı olarak bombalanması bir insanlık suçudur. Bir katliamdır. Yeni doğan çocuğu öldürmüşler. 3-5 yaşındaki, 70-80 yaşındaki insanları katletmişler. Bombayı şehrin içerisine attığın zaman bu katliamdır zaten. Ermenistan’ın yöneticileri insanlık suçu işliyor. Bu suçları yanlarına kalmayacaktır, hesabı mutlaka sorulacaktır. Ermenistan’ın yapmış olduğu bu insan hakları ihlali, cinayeti, katliamı bütün dünyaya duyurmaya çalışacağız.

AVRUPA MEDENİYETİ VE İNSANLIK KRİZİ

- Avrupa nereye gidiyor?

Bugün Avrupa bir kriz içerisinde. Bu sadece ekonomik değil insanlık krizi, ahlak krizi, medeniyet krizi. Geçmişten farklı olarak Avrupa’da 50 milyona yakın Müslüman var. Avrupa ilk defa böyle Müslüman toplulukla karşı karşıya. Bizim insanımız farklılıkları zenginlik sayar. Ama Avrupa farklılıkları zenginlik sayamıyor. Yunanistan’ın başkenti Atina’da cami yok. Halbuki 100 binlerce Müslüman var orada. Türkiye’nin zenginliği farklılıkları hoşgörüyle bir bütünün parçası sayması. Avrupa’nın fakirliği ise farklı insanları farklı inançları ortadan kaldırmaya çalışmasıdır. Faşizm yanlışlıktır ve bunun bedelini Avrupa ödemiştir. Ödemeye de devam ediyor. Irkçılık, İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı insanlık suçudur.

Röportajın tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar