GÜNDEM

Erken Emeklilik Hayali Kuranlara Kötü Haber! Emeklilik Uzayabilir!

Erken Emeklilik Hayali Kuranlara Kötü Haber! Emeklilik Uzayabilir!

Erken Emeklilik Hayali Kuranlara Kötü Haber! Emeklilik Uzayabilir!

Emekli olacak vatandaşlar emeklilik ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Sonunda emeklilik ile ilgili duyuru geldi. EYT ile ilgili başvuru yapan vatandaşlara açıklama yapıldı. Tazminat, yıllık izin ve rapor parası ödenmeyecek. Emekli olacak vatandaşlar bu durumun önüne nasıl geçileceğini merak ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar…

Emekli olacaklar vatandaşların bazı harflere dikkat etmeleri gerekiyor. Uzun yıllar çalışan vatandaşların en büyük hayale zamanı geldiğinde emekli olmak ve hayatını sürdürmektir. Fakat sahte işyerleri üzerinden sigortalı gösterilmesi sözü ile para toplayan ve vatandaşları bu noktada kandıran dolandırıcılar mevcut. Bu dolandırıcılara dikkat edilmez ise emekli maaşı kesilebilir. Bu durumdan korunmak için neler yapılmalı?

Haklarınız Yanabilir!

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) tabi olarak çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Bazı vatandaşlar ise erken emekli olmak için araştırma yapıyor. Ancak kayıt dışı olarak çalışan kişilerin süreleri sayılmadığından emeklilik tarihinin gecikmesine neden oluyor. Bu durumdan dolayı vatandaşlar, sahte sigortalılık ile SGK tarafından uyarılıyor.

Kayıt dışı olarak çalışan vatandaşlar emeklilikten ziyade hak kaybına da uğruyor. Ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden faydalanamayan çalışın, işten çıkarılması durumunda ihbar ve kıdem tazminatını da alamıyor. Bunun yanı sıra işsizlik maaşı başvurusunda dahi bulunamıyor.

Emekliliğiniz Uzayabilir!

Sigortasız olarak çalışanların en büyük dezavantajı ise emeklilik süresinin uzamışı. Kayıt dışı olarak çalışılan süreler emeklilik süresini de uzatıyor. Bu nedenden dolayı sigortasız çalışmak, emeklilik yaşını geciktirmekle beraber emeklilik hayalleri de suya düşebiliyor. Bu durumu önlemek adına çalışanların sigortalı olarak çalışması, yasal haklardan tam olarak yararlanması gerekir.

Emeklilik süresinin uzamaması ve birçok hakkın kaybolmaması için e devlet üzerinden sigortalılık durumunun sorgulanması gerekir. Sigorta durumunu ve emeklilik hakkı SGK üzerinden de kontrol edilebilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar