TELEVİZYON

Erkan Petekkaya'nın hukuk zaferi, hakları gasp edilen oyunculara örnek olsun!

Ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, Hollandalı yapım şirketinden 15 bölümlük alacağını almak için hukuka başvurdu ve süreç zaferle sonuçlandı. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da konuyu köşesine taşıdı.

Erkan Petekkaya'nın hukuk zaferi, hakları gasp edilen oyunculara örnek olsun!

Birçok oyuncu, yapım şirketlerinden paralarını alamıyor. Ortada ciddi bir mağduriyet varken yapım şirketlerinin bazıları uyanıklık yaparak iflas açıklıyor ve oyuncuların alacaklarından kurtuluyor. 

Oyuncuların büyük kısmı ise kara listeye alınma korkusu ile hukuki haklarını aramaktan imtina ediyorlar. 

İşte bunun tersini yapan Erkan Petekkaya, verdiği hukuk mücadelesi ve elde ettiği zaferle oyuncu camiasına örnek oldu.

Hollandalı yapım şirketinden alacaklarını mahkemeye taşıdı ve kazandı. Şirketin iflas açıklama oyunu ise mahkemede bozuldu.

Dilerseniz konuyu köşesine taşıyan Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan okuyalım:

Hollanda'nın dünyaca ünlü yapım şirketi Endemol, büyük bir mali krize girmiş ve iddiaya göre Türkiye'deki dizilerinde oynattığı oyuncuların paralarının üzerine yatarak, iflasını isteyip ülkeden 'sıvışmaya' kalkmıştı. Şirketten 15 bölümlük alacağı bulunan Erkan Petekkaya, harekete geçip dava açtı. Geçen hafta görülen davayı Petekkaya kazanırken, şirketin iflas isteği de reddedildi.
Bu aslında tek başına bir hukuk zaferi değil, önemli bir içtihat kararı. Erkan Petekkaya önder oldu, artık kimse susmamalı. Biliyorum ki pek çok şirketten alacağı olan çok sayıda oyuncu ve sunucu var. Gelin görün ki 'kara listeye' alınmamak için susup duruyorlar. Bence bu hareket, Türkiye'den ayrılma kararı veren yabancı bir şirket ile sınırlı kalmamalı. Televizyon sektöründe hegemonyasını kurup emek sömürmeye kalkan kim varsa deşifre edilmeli, hukuk mücadelesi verilmeli.
Bu arada son olay gösterdi ki, sektördeki emekçilerin haklarını koruyup kollayacak ciddi bir meslek örgütü ve sendikaya acil ihtiyaç var.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar