GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Ergün Diler günün yazarı...

Ergün Diler bugünkü Takvim’de “Danışman” başlığı altında yayımlanan makalesinde yine diğer köşelerde görmediğimiz bir noktaya dikkat çekiyor…

Ergün Diler günün yazarı...

Ergün Diler Takvim’in hem genel yayın yönetmeni, hem de köşesi var, yazıyor…

Ve…

Çok da ilginç şeyler yazıyor…

Bazılarına katılmasak da sağlam kurgular yaptığı için “ciddiye” alıyoruz…

En önemlisi, “ahkâm” kesmekten öte şeyler yazıyor Diler…

Başka köşelerde okuyamayacağımız bilgiler verip o bilgiler çerçevesinde analizler yapıyor…

Daha önce kendisini “Günün Yazarı” seçtiğimizde kimilerinin (Hem de iktidar kanadından kimi hasetler…) “Yahu hiç kimseyi bulamadınız da şu komplocuyu mu günün yazarı seçtiniz?” diye bizi eleştirenlere hep şunu söyledik:

Sen de çalış sen de onun verdiği bilgilere ulaş ve komplo teorisi üret biz razıyız… Bırak komplo mu değil mi biz karar verelim”…

Ergün Diler bugünkü Takvim’de “Danışman” başlığı altında yayımlanan makalesinde yine diğer köşelerde görmediğimiz bir noktaya dikkat çekiyor…

Ve diyor ki:

Başbakan Binali Yıldırım, beraberindeki heyetle birlikte Rusya'ya gitti.

Yıldırım, hem Medvedev ile hem de Putin ile görüştü. Temaslar çok verimliydi. Zaten UÇAK KRİZİNDEN sonra bozulan ilişkiler ışık hızıyla tamir ediliyordu... Binali Bey kimlerle gitti diye baktım! Ekibinde, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım- Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür-Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Ulaştırma, Denizcilik-Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bulunuyordu!

Tabii bir de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak vardı.

Uçak daha havadayken ne oldu?

WIKILEAKS devreye girdi. Kimin için? Berat Bey için! MAİLLER yeniymiş gibi servis edildi. Büyük puntolarla büyük beklenti meydana getirecek şekilde anonslar yapıldı.

Ancak dağ fare doğurdu! Cemaatin sol örgütleri yönettiğini anlatan bir maille Trabzonspor ile ilgili önemsenmeyecek bir yazışma servis edildi. Peki Berat Bey neden hedefti?

Enerji politikasında yeni arayışlara yöneldiği için olmasın sakın! Yeni anlaşmalara yeni solukla baktığı için olmasın sakın! Muhtemelen böyledir!

Ben saldıranlara bakıyorum.

Saldıranları kimin koruduğuna bakıyorum sonuca gidiyorum.

Saldıranlar belli. Tabela ortada!

Peki onları kim koruyor? Her şey ortada değil mi? Uçağı düşürenler, Ruslarla yan yana gelip bir BLOK oluşturmamızı istemiyor. Dün havadan geldiler, şimdi Net'ten! Yarın da başka bir şeyden! Büyük oynayan, büyük düşünen Türkiye istemeyenler var. Mücadeleye devam...

Ne dersiniz?..

Son günlerde sürekli Berat Albayrak aleyhinde bir algı operasyonu yapılıyor oluşu sahiden de tesadüf mü?..

Yoksa bu başarılı genç bakan, bencil hesaplarından başka hiçbir insani duyguları olmayan kimilerinin ayaklarına bastığı için mi?..

Evet…

Ergün Diler günün yazarı…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar