GÜNDEM

Erdoğan'ın Kıbrıs'a Külliye müjdesi! Fehmi Koru fotoğraf koyup yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'ye külliye müjdesi gündeme oturdu. Fehmi Koru, bir fotoğraf paylaşıp 'mütevazilik' dedi..

Erdoğan'ın Kıbrıs'a Külliye müjdesi! Fehmi Koru fotoğraf koyup yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günler öncesinden duyurulan KKTC müjdesi büyük merak konusu olmuştu. Erdoğan Kıbrıs ziyaretinde müjdenin 'Külliye' olacağını duyurunca konu medyanın gündemine oturdu. Gazeteci Fehmi Koru, mevcut KKTC cumhurbaşkanlığı binasında rahmetli Rauf Denktaş ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıp müjdeye ilişkin şunları yazdı:

"Devletin büyüklüğü devlete ait yapıların büyüklüğüyle de ilgili. Büyük devletin büyük cumhurbaşkanlığı külliyesi olur. Anlayış bu olunca, bugüne kadar Kıbrıs bu ölçüye pek uymuyordu.

Tıpkı şimdi hangi işleve tahsis edildiğini bilmediğim Çankaya Köşkü’nün ancak tevazu ile tanımlanabilecek havasının da ‘yeni Türkiye’ye uymadığı gibi… 

Yazımın başına koyduğum fotoğraf ‘doğru dürüst olmadığı’ bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edilmiş olan Kıbrıs’taki Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda çekildi. ‘Kıbrıs davası’ denildiğinde ilk akla gelen isim olan, KKTC’nin ilk cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın daveti üzerine gittiğim bir ziyaretten mütevazı bir anı fotoğrafı.

Kıbrıs’ta, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile.. Orada rahmetli Denktaş pek çok sorundan söz etmişti bana, ancak o sorunlar arasında kendisinin ikamet ettiği konutun yetersizliği yoktu.

Tevazu çok yakışıyordu Kıbrıs’a ve cumhurbaşkanına…

Daha sonra Mehmet Ali Talat, Derviş Eroğlu ve Mustafa Akıncı’nın cumhurbaşkanlıkları döneminde de Kıbrıs’a gidip görüşlerini kendi ağızlarından dinlediğim seferlerim oldu. Hep aynı konutta kabul edildim. Görüşmelerden sonra ilk Denktaş’ın davetinde yakaladığım tevazuyu o sıradaki cumhurbaşkanı için de düşündüğümü hatırlıyorum.

Mütevazı insanlardı Kıbrıs’ın benim tanıdığım cumhurbaşkanları…

Bir keresinde karşı tarafa geçip Rum tarafının cumhurbaşkanlığı konutunda bir tanıtım toplantısına da katılmıştım. Şaşaalı bir saray havasında mıydı orası? Aklımda pek öyle kalmamış…

Sanıyorum Kıbrıs’ta yaşayanlar ‘Türkiye’den gelecek büyük müjde’ haberini işittiklerinde bunun ‘külliye’ inşası olabileceğini akıllarının ucundan bile geçirmemişlerdir.

‘Müjde’, öyle sanıyorum ki, onlar üzerinde de ‘sürpriz’ etkisi yapmıştır.   

Bugün kurban bayramının ve uzun bayram tatilinin ilk günü.

Tatilini geçirmek için Kıbrıs’ı tercih edenler için, bu, şimdiki ‘Cumhurbaşkanlığı Konutu’nu dışarıdan da olsa görmek için son fırsat olabilir.

Önünden geçerken binanın mütevazı görüntüsüne şaşırmasınlar.

Bayramınız kutlu olsun.

Allah herkesin gönlüne göre versin.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar