GÜNDEM

Erdoğan'dan sert tepki! Sanatçı müsveddeleri beni ipe götürecekmiş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK toplantısında yaptığı açıklamada, "Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi yargıya git" dedi

Erdoğan'dan sert tepki! Sanatçı müsveddeleri beni ipe götürecekmiş!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Mali Genel Kurulu toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Gezi'de ortalığı yakıp yıkanlarla aynı kefeye koyan Erdoğan, Gezi eylemine katılan bazı sanatçıları da "Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi, biz şehadete inanmış insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Şimdi gitsin yargıya hesabını versinler. Biz bunları karşılıksız bırakamayız..." dedi.

Erdoğan’ın bu sözleri “Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’i kastetti” şeklinde yorumlandı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri:

BENİ İPE GÖTÜRECEKMİŞ BU SANATÇI MÜSVEDDELERİ...
- Hem ana muhalefet hem de uluslararası bazı kuruluşlar tarafından kışkırtıldı. Beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı müsveddeleri yapacakmış, senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi?

- Biz şahadete inanmış insanlarımız: Biz bunların bedelini ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddeleri. Bunun bedelini ödeyecekler.

- Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi yargıya git hesabını ver. Bunu yanlarına bırakamayız.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar