GÜNDEM

Erdoğan’a destekte ciddi bir artış! Son anket sonuçları bomba Abdülkadir Selvi paylaştı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Metropoll Araştırma’nın mart ayı anketini köşesinde yayınladı. Selvi, Metropoll'ün AK Parti’ye yakın bir araştırma kuruluşu olmadığına dikkat çekti ve koronavirüsle mücadeledeki liderliği nedeniyle Erdoğan’a destekte ciddi bir artış olduğunu belirtti.

Erdoğan’a destekte ciddi bir artış! Son anket sonuçları bomba Abdülkadir Selvi paylaştı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, koronavirüsün sağlıktan sonra ekonomi ve siyasette de etkisinin görülmeye başlandığını ifade etti ve son anket sonuçlarını okuyucularına aktardı. Ankette “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusunun sorulduğunu belirten Selvi, bu soruya ‘Evet’ yanıtını verenlerin oranının şubat ayında yüzde 41.1 olduğunu ve ibrenin tersine döndüğünü söyledi.

Metropoll’ün anketinden ne çıktı?

Koronavirüsün sağlıktan sonra siyaset ve ekonomi üzerindeki etkisi de görülmeye başlandı. Prof. Özer Sencar’in sahibi olduğu Metropoll Araştırma’nın mart ayı anketini biraz da bu gözle inceledim. Anket sonuçlarını kullanmak ve grafiklerini yayınlamak için Özer Sencar’dan izin aldım. Ankete ilişkin yorumlarından yararlandım. Sonuç itibarıyla Metropoll, AK Parti’ye yakın bir araştırma kuruluşu değil.


ERDOĞAN’A DESTEK

Koronavirüsle mücadeledeki liderliği nedeniyle Erdoğan’a destekte ciddi bir artış var. “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusuna yanıt verenlerin 55.8’i Erdoğan’ı destekliyor. Bu soruya ‘Evet’ yanıtını verenlerin oranı şubat ayında yüzde 41.1’di. İbre 1 ay içinde tersine dönmüş.

MUHALEFET PARTİLERİNDEN DESTEĞİ ARTIYOR

Metropoll, siyasi partilere göre Erdoğan’a olan desteği de araştırıyor. AK Partililerin desteğinin yüzde 86.1’den 92.6’ya çıkması, MHP’lilerin şubat ayında 60.9 olan desteğinin martta 73.3’e yükselmesinin şaşırtıcı bir yanı olmayabilir. Ama Erdoğan nefretinin önemli bir motivasyon kaynağı olduğu muhalefet partilerinde de artışlar var. Şubat ayında CHP’lilerin yüzde 4.3’ü desteklerken, koronavirüsle birlikte bu oran mart ayında 19.6’ya yükselmiş. Yine şubat ayında İYİ Partililerin yüzde 9.7’si desteklerken, mart ayıyla birlikte bu oran 23.8’e çıkmış. En yüksek artışlardan biri HDP’de. Şubat ayına ilişkin HDP’lilerle ilgili bir veri yok. O nedenle kıyaslayamıyorum ama mart ayında Erdoğan’a destek yüzde 25.8 olmuş. AK Parti ne yapıp edip Kürt seçmeni kazanmalı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum